Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kladenský primátor v šoku z výchovy »Jágrových« dětí: Dezolátní stav!

Autor: Jiří Beneš

Byla to zahrádka plná rozkvetlých poupat, které ale jednoho dne přestal zahradník zalévat a pestrobarevná louka uvadla! V Kladně na popud Jaromíra Jágra (51) končí slavná »Pé- Zetka«, oddíl, v němž sám vyrůstal.

„Kladenská mládež je v dezolátním stavu,“ hněvá se na webu ocelářského města jeho primátor Milan Wolf. „Dnes je velká konkurence. Kvalitní hráče není lehké udržet. Potřebujeme vytvářet stále lepší podmínky a bez podpory to není možné dělat,“ vysvětlil mu majitel Rytířů Jaromír Jágr.

A zrodil se nápad. Zrušit klub, který vznikl v prosinci 1952. Klub, jenž konkuroval tehdejšímu SONP Kladno. Klub, který kromě Jágra vychoval třeba i Tomáše Plekance, Ondřeje Pavelce, Pavla Pateru, Vladimíra Kameše – PRACOVNÍ ZÁLOHY Kladno.

Sloučení

„Založili jsme občanské sdružení Hokejová mládež Kladno, kam dáváme veškeré finanční prostředky, což je jen na mládež 8,5 milionu korun ročně. Z Rytířů a PZ Kladno se pod záštitou sdružení stává jeden kvalitnější kladenský oddíl,“ vysvětlil Wolf. „Ke sloučení dojít muselo. Jinak se to ani udělat nedá. Město je s námi a jsem rád, že se společně snažíme dělat kroky, které povedou ke zlepšení mládeže,“ dodal Jágr.

Jaromír Jágr má plán, jak zachránit vymírající kladenskou hokejovou líheň
Jaromír Jágr má plán, jak zachránit vymírající kladenskou hokejovou líheň