Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zdravotní drama nadějného talentu: Nádor na mozku a rakovina!

Autor: pl

Patří k oporám svého mančaftu, ale teď potřebuje oporu ona sama. Vyšlo totiž najevo, že talentovaná házenkářka Liv Süchtingová (23) měla nádor na mozku! Minulý měsíc podstoupila operaci. Jak dopadla?

Süchtingová, která nastupuje na postu záložníka v celku Buxtehuder SV hrající nejvyšší německou soutěž, se necítila dobře už na přelomu roku. Protože se zdravotní situace časem neustále zhoršovala, rozhodl se týmový lékař Wolfram Körner provést u mladé házenkářky magnetickou rezonanci. Diagnóza byla zničující. Süchtingové totiž zjistili nádor na mozku!

Minulý měsíc tak rodačka z Nienburgu podstoupila operaci ve fakultní nemocnici v Hamburku. Výsledek? Nádor lékaři úspěšně odstranili! Sama házenkářka se po operaci cítí dobře. „Nyní musím postupovat po malých krůčcích a hlavně myslet pozitivně,“ citoval sportovkyni web Heute. „Všechny komplikace jako bolesti hlavy, závratě nebo malátnost po operaci úplně zmizely. Zároveň jsem nezaznamenala ani žádné negativní následky,“ dodala.

Vyhráno ale ještě úplně nemá. Podle doktorů se nádor vytvořil kvůli rakovině kůže. Nyní Süchtingovou čeká imunoterapie, která sice necílí přímo na nádorové buňky, ale obnovují schopnost vlastního imunitního systému tyto buňky rozpoznat a zlikvidovat.

Talentovaná házenkářka Liv Süchtingová prozradila, že jí lékaři diagnostikovali nádor na mozku
Talentovaná házenkářka Liv Süchtingová prozradila, že jí lékaři diagnostikovali nádor na mozku