Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zemřel bývalý fotbalový reprezentant Božič (†39): Nechal po sobě ženu a dva syny!

Autor: ptr

Fotbalový svět se srovnává s těžkou zprávou. Velký oblíbenec fanoušků a příkladný srdcař bohužel opustil tento svět ve věku nedožitých čtyřiceti let. Bosensko-srbský záložník Mario Božič podlehl zákeřnému nádoru na mozku, se kterým bojoval několik let. Nepomohly mu ani dvě absolvované operace. Nechal za sebou dva syny a manželku.

Hráč, který nikdy nevypustil žádný souboj a snažil se ovládat střed hřiště, byl vždy velkým favoritem u podporovatelů klubu, za který zrovna hrával. Dodnes na něj s láskou vzpomínají například v Bratislavě, kde kopal za místní Slovan jen dvě sezony, ale i tak se svým projevem nesmazatelně vryl do paměti fanoušků. Navíc ke konci angažmá oslavil s »belasými« vysněný titul.

„Slovan pro mne znamená něco velkého, je to klub s bohatou tradicí, o kterém se ví a mluví i mimo Slovensko. Před dvěma roky jsem měl nabídku z Ruska, ale nakonec jsem si vybral Slovan. Mohl jsem se rozhodnout podle peněz, ale nechtěl jsem. Já jsem chtěl titul, pohár a to se nakonec i podařilo. Ukázalo se, že jsem tenkrát neudělal chybu. Každý den jsem se přesvědčoval o tom, že Slovan je velkoklub a vždy bude,“ pronesl při svém odchodu z klubu pro Šport7.

Kromě toho působil například v Srbsku, Maďarsku, Číně, Ázerbájdžánu nebo Řecku. Svou bohatou klubovou kariéru uzavřel v roce 2016 v týmu FK Loznica, kde se později stal sportovním ředitelem. Zapsal také dva starty za reprezentační tým Bosny a Hercegoviny.

Bývalý fotbalista Božič za sebou nechal manželku a dva syny.
Bývalý fotbalista Božič za sebou nechal manželku a dva syny.