Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Válečník Radko Gudas: Fandí mu celá ulice!

Autor: mba

S nepřehlédnutelným loupežnickým vousem je bek Radko Gudas (33) jediným českým zástupcem ve finále Stanley Cupu. S týmem Panthers se pokouší stříbrný křapáč vyválčit poprvé v historii pro východ Floridy a… Fandí mu doslova celá ulice!

Miami a okolí je v těchto dnech kvůli sportu vzhůru nohama. Vždyť tamní Heat hrají o titul v basketbalové NBA, k fotbalistům tamního Interu zase přestupuje argentinský génius Lionel Messi (35) a Panteři se v nedalekém Sunrise rvou o historicky první Stanley Cup s Rytíři z Las Vegas. Jejich hráči proto ve městě a okolí povýšili na bohy! Poznal to i Radko Gudas. Kdykoli doma v Parklandu otevře dveře a chystá se svým fešáckým černým maserati vyrazit na zápas, proti jeho domu a podél celé ulice čekají fanoušci v dresech, s transparenty a voláním »Go, Cats, Go!«.

Gudasovi fandí celá ulice. Podívejte se, jak ho sousedé vyprovází na finále NHL
Video se připravuje ...

Blesk.cz má k dispozici exkluzivní video z jeho bydliště, kde v okolí bydlí i někteří Češi. „Hi, guys!“ pozdraví ohromený Gudas, když spatří sousedskou předzápasovou »slavobránu«. „Vy jste úžasní!“ ukazuje sousedům vztyčené palce.

Fandové měli strach, že po tvrdém střetu s Rusem Barbaševem, po němž se v druhém zápase v Las Vegas uhodil o led do hlavy, bude Panterům chybět. Brousek z Berouna ale vyrazil hned k příštímu duelu, v němž Florida snížila na 1:2.

A v sobotu opět za burácení celé ulice vyrážel do boje, aby s týmem stav série před návratem do Vegas srovnali. „Věřím, že nastal náš čas,“ nepřipouštěl si jinou alternativu než celkové vítězství. Políbil děti, v autě stáhl okénko, aby každému zamával a valil do nejsvatější hokejové války světa. Do arény to má z domova nějakých 25 minut cesty. Duel nicméně Florida prohrála, takže nyní musí celek z jihu USA vyhrát třikrát v řadě, jinak se jim sen o Stanley Cupu rozplyne.

Gudas si ale vše užívá, protože jde o jeho první finále a zároveň může jít o jeho poslední zápasy za Floridu. Končí mu smlouva a klub má pro další roky poměrně napjatý rozpočet, resp. málo prostoru pod platovým stropem.

Jako neomezený volný agent si Gudas bude moci vybrat libovolné působiště, jako o možné posile se o něm píše a hovoří třeba v chladném, avšak ambiciózním Edmontonu.

Gudas má ve svých sousedech oporu
Gudas má ve svých sousedech oporu