Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílená smrt slavného surfaře (†44): Zabil ho vlastní surf!

Autor: ptr

Patřil do světové špičky, ale ani tak se nevyhnul fatální nehodě. Profesionálního surfaře Mikalu Jonese (†44) postihla neuvěřitelná a především tragická smůla. Během surfování ho poranilo jeho vlastní prkno a to tak nešťastně, že následně zemřel během převozu do nemocnice.

Podivná nehoda se odehrála podle webu Surfline v neděli v resortu Awera, který se nachází v severní části ostrova Sipore v Indonésii. Šílená smůla zapříčinila, že ploutvička surfu Jonesovi prořízla stehno a způsobila velkou ránu blízko jeho levého třísla. Tam mu přerušila stehenní tepnu a způsobila masivní krvácení.

I přes okamžitou pomoc se ho bohužel nepodařilo zachránit. Mikala naposledy vydechl cestou do nemocnice a zdravotníci ho posléze museli prohlásit za mrtvého. Bylo mu pouhých 44 let. S milovaným otcem se pak prostřednictvím Instagramu rozloučila jeho dcera Isabella.

„Nevím, jak to sdělit, ale můj táta měl při surfování nehodu a zemřel. Jsem šťastná, že umřel při tom, co miloval nejvíc. Život bez tebe už nikdy nebude stejný,“ napsala v emotivním příspěvku. „Moc mi chybíš, udělala bych cokoli, abych měla ještě jeden okamžik s tebou, i kdybychom se měli hádat a pak se tomu zasmát. Děkuji, že jsi mě toho tolik naučil a vždy jsi tu pro mě byl. Přeji si, abys tu byl stále s námi. Vždy na tebe budu myslet, tati. Miluji tě a děkuji za vše,“ zakončila dojemnou vzpomínku.

Rodák z Havaje začal surfovat už jako mladík a časem se proslavil především svou schopností projíždět obří vlny v nebezpečných podmínkách. Byl také známý tím, jak umně natáčel své jízdy. Byl dokonce často titulován jako „jeden z nejfotogeničtějších surfařů 21. století“.

Profesionální surfař Mikala Jones tragicky zemřel.
Profesionální surfař Mikala Jones tragicky zemřel.