Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vondroušová zářila na plese šampionů: Královna s pivem a teniskami!

Autor: OB

Král a královna Wimbledonu! Carlos Alcaraz (20) i Markéta Vondroušová (24) získali poprvé titul pro vítěze nejprestižnějšího tenisového turnaje. Pro rodačku ze Sokolova to byl dokonce první grandslamový zářez. V neděli večer se spolu setkali na večeři šampionů, kde česká hvězda oslavila svůj životní úspěch, a také první výročí svatby, vychlazeným ležákem.

Pro oba to bylo vysněných deset dní. Španělský mladík porazil v pětisetovém finále nejúspěšnějšího tenisového hráče Novaka Djokoviče , který v All England Clubu prohrál naposledy v roce 2017. Tím se udržel na postu světové jedničky a ukázal, že na špici žebříčku není jen náhodou.

Česká tenistka si o den dříve poradila s Uns Džábirovou, kterou porazila ve třech setech a stala se první hráčkou v historii otevřené éry, která vyhrála Wimbledon jako nenasazená hráčka. Díky tomu se také dostala do nejlepší desítky v žebříčku WTA. Po utkání jí gratulovala i Catherine, princezna z Walesu, která následně šampionce předala vítězný talíř.

Po mužském finále pak v neděli oba zamířili na »večeři šampionů«, tedy ples, který se tradičně koná pro vítěze a vítězku turnaje v All England Clubu. Z českých tenistek se jí naposled jako vítězka singlu zúčastnila Petra Kvitová , která zážitek popsala jako „nebeský".

Vondroušová se dotkla hvězd! Senzační jízdu dotáhla k titulu na Wimbledonu
Video se připravuje ...

Alcaraz na ní s  Vondroušovou pózovali se svými trofejemi a o úsměvy nebyla nouze. Mladý Španěl na fotkách postával v obleku s deštníkem v ruce a česká krasavice se na akci objevila v dlouhých černých šatech bez ramínek, které doplnila bílými teniskami. Ty pak pyšně ukázala fotografům. Jejího osobitého stylu si všimla i britská média, která o české hvězdě píšou se vším obdivem.

Na svůj Instagram pak přidala fotky, na nichž se sestrou a kamarádkami popíjí belgický ležák. Však se na to těšila už bezprostředně po zápase. „Myslím, že si odpočinu tak, že si dám pivo,“ hlásila na kurtu po bitvě. Na pompézní ples doprovodil Markétu i manžel Štěpán, se kterým v neděli oslavila první výročí svatby. „Chci mít své nejbližší s sebou, protože večeře šampionů je ikonická. Hrozně si to užijeme," řekla na pozápasové tiskovce.

Markéta Vondroušová s manželem na plese šampionů.
Markéta Vondroušová s manželem na plese šampionů.