Martin Hašek
16. července 2023 • 20:15

Tahali se 26 minut! Alcaraz a Djokovič předvedli hru, jakou svět neviděl

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco takového svět neviděl. Wimbledonské finále mužské dvouhry se hrálo téměř pět hodin, ale rovných 26 minut z něho zabral jediný gem. V páté hře třetího setu Španěl Carlos Alcaraz získal brejk na 4:1. Djokovič už se do konce setu nesebral a nakonec finále ztratil v páté sadě.



Byl to jediný gem. Hrál se 26 minut, proběhlo v něm 32 výměn, třináctkrát byl stav na shodě. A po třech Djokovičových výhodách nakonec všechno završil úspěšný Alcarazův brejkbol číslo 7.

Nějaký čas sebraly Djokovičovy diskuze s umpirovým rozhodčím Fergusem Murphym kvůli výměně ručníků. Ale většinou se prostě hrál úžasný a ohromně náročný tenis.

Během tohoto jediného gemu se odehrálo stejný počet výměn jako za celý první set, v němž Alcaraz podle statistik naběhal kilometr. Jenom během páté hry třetího setu naběhal Alcaraz 718 metrů, zatímco Djokovič dal dohromady 595 metrů.

„Neuvěřitelný tenis,“ zahlásil bývalý britský tenista Tim Henman v reportáži BBC Sport.

Australan Pat Cash, vítěz Wimbledonu z roku 1987, vyzdvihl Alcarazův nezdolný přístup ke hře, kterým soupeři komplikoval situaci jeho vlastní medicínou.

„Alcaraz přeDjokovičovává Djokoviče. Dělá to, co Djokovič dělá ostatním hráčům,“ uvedl Cash.

Alcaraz klíčovou hru dotáhl a nakonec ukončil Djkovičovu sérii čtyř wimbledonských vítězství v řadě a zabránil mu získat grandslamový titul číslo 24.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud