Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Wimbledonská vítězka Vondroušová: Vlivný strýček!

Autor: mib, pl

Proč jako jedna z prvních vybublala do světa gratulace Markétě Vondroušové k titulu v Londýně z města piva? Vězí za tím bývalý majitel a šéf fotbalové Plzně Adolf Šádek (48)!

»Maky« je totiž jeho neteř (maminka Jindřiška Anderlová je Šádkova sestřenice). Tenhle plzeňský strýček není žádný skrblík. Tenistce od ledna 2020 pomáhal po zánětu levé ruky mimo jiné i shánět peníze od sponzorů.

„Jako rodinný příslušník ji můžu přehnout přes koleno a dát jí na zadek... To jiný manažer nemůže,“ smál se tehdy vlivný muž fotbalového prostředí. Teď si Vondroušová zaslouží naopak pochvalu a pořádný balík.

Vždyť prestižní londýnský grandslam ovládla Vondroušová teprve jako čtvrtá tenistka s českými kořeny. Před ní to dokázaly jen Martina Navrátilová (66), Jana Novotná (†49) a Petra Kvitová (33). 

Díky vítězství v turnaji si mimo jiné přišla i na pořádný balík. Konkrétně na 65 milionů korun. To je víc jak polovina toho, kolik si doposud na okruhu WTA vydělala (necelých 116 milionů korun). Díky potencionálním sponzorům si ale může vydělat ještě víc. Zařídí to Šádek?

Markéta Vondroušová s trofejí Venus Rosewaterové
Markéta Vondroušová s trofejí Venus Rosewaterové