Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Rodinná pouta wimbledonské královny Vondroušové: Tři tátové!

Autor: rau

Rodina. Jedna z nevyhnutelných podmínek štěstí. A Markéta Vondroušová (24) šťastná je. Maminka Jindřiška s tatínkem Davidem by ji snesli modré z nebe, ačkoliv se rozvedli, když čerstvé wimbledonské šampionce byly teprve tři.

Jejich láska odplula předčasně do neznáma, dceru ale od manželské krize uchránili. „Oba jsme se snažili jí co nejvíce pomáhat v tenisovém růstu,“ řekl před časem Vondrouš webu tenisovysvet.cz.

David o talentu dcery nikdy nepochyboval. „Od začátku bylo mojí vizí, že by Markéta mohla dělat sport vrcholově,“ svěřil se.

Nový domov

Dobrý odhad. Ještě před nástupem na střední školu začali rozvíjet její um v nejslavnějším klubu Česka I. ČLTK Praha. „Markétě nabídli ubytování a servis na Štvanici v režii klubu. Střídali jsme se tam s mým otčímem a bývalou manželkou,“ řekl David. Pokrevnímu taťkovi je Vondroušová vděčná tak moc, že si přes veškeré rodinné veletoče nechala v tenisovém cirkusu u jména jeho příjmení. Mladší sestra Julie Kalousková, které v sobotu v rozhodujících chvílích wimbledonského finále stékaly v boxu na centrkurtu po tvářích slzy jako hrachy, má už otce jiného.

Se všemi v pohodě

„S mladší ségrou Julií máme každá jiného tátu. Pak k tomu přibyl ještě třetí, se kterým teď mamka žije. Také on má velký podíl na mojí kariéře, protože se mnou často jezdil už na dětské a juniorské turnaje, když neměl můj trenér čas,“ připomněla Vondroušová pro web Bez frází svatbu z roku 2009, kdy paní Jindřiška řekla »ano« hokejovému trenérovi Tomáši Anderlovi.

„Vídám se ale se všemi, i s mým biologickým otcem je to v pohodě. Slavíme společně Vánoce, nejdřív si popřejeme doma s mámou a ještě ten samý večer se se ségrou rozdělíme a každá vyrazíme za svým tátou,“ dodala Maky.

Celou zpověď Markéty Vondroušové pro web Bezfrazi.cz čtěte tady>>

Markéta Vondroušová s rodinou.
Markéta Vondroušová s rodinou.