Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Návrat královen! Strýcová s dojemným suvenýrem, Vondroušová »zklamala« kočku

Autor: ljš

Tohle byla pohádka! Markéta Vondroušová (24) vstoupila do dějin jako první nenasazená vítězka Wimbledonu a Barbora Strýcová (37) zakončila svou poslední jízdu nejprestižnějším turnajem stylově titulem. Obě tenisové královny jsou už doma v Česku.

Letadlo se Strýcovou, jejím partnerem Petrem Matějčkem a synkem Vincentem přistálo na Letišti Václava Havla kolem šesté hodiny večer. Nadšená Bára rozdávala úsměvy na všechny strany a vítala se s rodinou.

Na hromadě zavazadel, které s sebou vezla se vyjímal jeden zvláštní suvenýr. Šlo o velký obraz s fotkami jejího úspěchu, který jí bude navždy připomínat pohádkové loučení s Wimbledonem. Za úžasné vítězství si navíc připíše 8,5 milionu korun.

Večerní finálová šichta a následné ponocování na slavnostním plese nebyly na české hvězdě vůbec znát, a tak nemůže být pochyb, že oslavy budou ještě pokračovat nějakým tím pěkným mejdanem i v Praze. Bára to rozhodně umí rozjet!

Frankie, jsme tu!

To druhá česká wimbledonská královna Markéta Vondroušová přiletěla do Prahy už o dvě hodiny dříve, zato tajně soukromým letadlem. Že je doma, propálil v pondělí večer na instagramu její manžel Štěpán. Ten zveřejnil vtipnou fotku jejich čtyřnohého miláčka Frankie, která, jak se zdá z ohlasů světových médií, sesadila Micku manželů Pavlových z pozice nejslavnější české kočky. 

Na snímku z kuchyně wimbledonské vítězky sedí slavná číča na stole a prohlíží si repliku trofeje Venus Rosewaterové. Vtipálek Štěpán k ní přípsal: „A to je všechno, co jste mi převezli?" Frankie se ale rozhodně bát nemusí, její panička na tiskovce před celým světem slíbila, že jí za odměnu pořídí rybu.

Které Češky dokázaly získat tenisový grandslam? Čtyřikrát triumfovala Mandlíková, ale…
Video se připravuje ...

Markéta Vondroušová přiletěla do Prahy soukromým letadlem.
Markéta Vondroušová přiletěla do Prahy soukromým letadlem.