Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Maminka Vondroušové přiznala: Finále neviděla celé! Proč?

Autor: ptr

Dala jí život, ale u jejího životního úspěchu chyběla. Paní Jindřiška Anderlová je maminkou senzační české šampionky Wimbledonu Markéty Vondroušové (24). Na finálovém duelu v Londýně byste ji však hledali marně. Zápas sledovala sama doma na gauči a ani ho neviděla celý!

Byla jako na jehlách, dokonce musela dost dlouho sbírat odvahu, aby vůbec zapnula přenos. „Finále jsem prožila sama na gauči. Dívala jsem se od půlky prvního setu. Do té doby jsem sbírala odvahu pustit televizi,“ svěřila se paní Anderlová v rozhovoru pro sport.cz.

Doma zůstala úmyslně, aby všechno klaplo a dcera Maky ji ke změně ani nijak nepřesvědčovala. „Nepřemlouvala mě. A vidíte, vyplatilo se,“ oddechla si spokojená maminka.

Dojetí se však samozřejmě neubránila ani doma. „Brečela jsem moc už od chvíle, kdy jsem viděla mladší dceru Julču, jak pláče v loži během posledního gemu. To bylo opravdu srdcervoucí a silné,“ popsala zlomový okamžik, který obletěl svět.

Nyní už tak vypukly zasloužené oslavy s přáteli, které si užívá doma v Sokolově. S Markétou byla zatím v kontaktu především přes zprávy a už se těší, až svou dceru šampionku uvidí naživo.

Markéta Vondroušová s maminkou Jindřiškou v roce 2019
Markéta Vondroušová s maminkou Jindřiškou v roce 2019