Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Prezident Španělského fotbalu, který políbil jednu z hráček, má další problém: Byl obviněn z pořádání orgií!

Autor: OB

Španělky před pár dny porazily výběr Anglie ve finále fotbalového mistrovství světa a z australského Sydney si odvezly zlaté medaile. Po zápase se strhnul poprask ohledně prezidenta španělské fotbalové federace Luise Rubialese (45), který při oslavách na hřišti políbil na rty jednu z hráček. Nyní však čelí dalšímu obvinění.

Fotbalový funkcionář a bývalý obránce Luis Rubiales zpočátku obhajoval svůj polibek s Hermosovou a kritiky označil za "idioty".

"Když si dva lidé projeví drobnou náklonnost, nemůžeme poslouchat idiocii,“ řekl Rubiales v rozhovoru pro deník Marca.

Poté, co ho však přední politici vyzvali k omluvě a rezignaci zveřejnil video, v němž přiznal svou chyb. Ministryně rovnoprávnosti i přes to označila jeho chování za sexuální násilí. Hermosová pak také přiznala, že se jí polibek nelíbil.

To však není jediný skandál, kterému nenáviděný prezident v úřadu čelí. Při oslavách mistrovského titulu byl zachycen, jak vedle španělské královny a její šestnáctileté dcery tančí s rukou na rozkroku a děla obscénní gesta.

Nyní, pár dní po polibku Hermosové přišel jeho strýc a bývalý člen štábu s informací, že Luis Rubiales pořádal v roce 2020 tajné večírky v okolí Granady, které maskoval pod záminkou pracovní akce a zval na ně nejbližší členy jeho týmu.

Mejdanů se prý vždy účastnilo také alespoň deset mladých děvčat, které měly pobavit hosty. Dále také uvedl, že všechny tyto večírky platil z fondů fotbalové federace. Ta to však odmítla.

A aby toho nebylo málo, před třemi lety se našly zprávy na Rubialesovo Whatsupu, ve kterých jasně vyjádřil zaujatost proti určitým týmům, což je od šéfa španělského fotbalu naprosto nepřijatelné. Při jedné příležitosti v roce 2020 napsal členovi rodiny, že doufá, že Sevilla prohraje s Realem Madrid.

"Uvidíme, jestli ty ubožáky vyřadíme, nemám je rád," napsal, než později dodal: "Jsou druhým týmem, který se mi líbí nejméně. V pořadí Villarreal, Sevilla a Valencie."

Luis Rubiales, Prezident FIFA Gianni Infantino a královna Letizia
Luis Rubiales, Prezident FIFA Gianni Infantino a královna Letizia