Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Fanoušci amerického fotbalu pláčou: Tragická smrt šampiona NFL!

Autor: OB

Z New Yorku dorazila smutná zpšáva. Na konci minulého týdne tam tragicky zahynul bývalý profesionální hráč amerického fotbalu Russ Francis (†70). Rodák ze Seattlu zemřel při nehodě malého letadla, které se zřítilo krátce po startu poblíž letiště. Společně s vítězem Super Bowlu přišel o život i další pasažér.

Trojnásobný účastník Utkání hvězd NFL, který hrál za New England Patriots a San Francisco 49ers cestoval v letadle s Richardem McSpaddenem, starším viceprezidentem Asociace majitelů letadel a pilotů (AOPA), když se podle jejich prohlášení začalo letadlo potýkat s technickými problémy.

„Letadlo se pokusilo vrátit na letiště, ale nepodařilo se mu doletět na dráhu," uvádí se v prohlášení.

Zatím není jasné, zda letadlo řídil Francis nebo McSpadden, uvedla ESPN. Podle listu se Francis nedávno stal majitelem společnosti Lake Placid Airways a měl oprávnění létat s vybranými letadly a vrtulníky.

Ke smrti se vyjádřil také jeho bývalý klub New England Patriots, jehož dres vysloužilý fotbalista oblékal celkem sedm let.

„Jsme hluboce zarmouceni náhlou a tragickou ztrátou bývalého koncového hráče New England Patriots Russe Francise. Vyjadřujeme upřímnou soustrast Francisově rodině a přátelům," uvedl tým v prohlášení.

V NFL strávil Russ Francis dohromady třináct sezón a kromě třech účastí v All-Star Game se mu s týmem San Francisco 49ers podařilo v roce 1984 vyhrát také ligu. V roce 1993 byl zařazen do Oregonské sportovní síně slávy.

Russ Francis zemřel o víkendu při nehodě malého letadla. Bylo mu sedmdesát let.
Russ Francis zemřel o víkendu při nehodě malého letadla. Bylo mu sedmdesát let.