Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Rentiér Vrba po vyhazovu ze Zlína: Nový život s rancem v bance!

Autor: Petr Němec

„Pavle, pojď domů!“ „Mám hlad?“ „Ne, je ti zima!“ Tak tahle scénka v manželském soužití Pavla Vrby (59) s rozšafnou ženou Hanou snad nehrozí. Nicméně hlava rodiny je bez práce.

Muškáty z parapetů vilky v Přerově - Újezdci mizí před podzimní slotou. Čtyřtakt sekačky souseda, který slovutnému trenérovi podle dohody zveleboval trávník na zahradě, mlčí. Stroj má fajront. Vrba po vyhazovu ze Zlína taky. Nečinně kouká z okna. Dovedete si muže proslulého fotbalovou činorodostí takhle představit? Ale jo! „Odvolání? Já s tím zase tak velký problém nemám. Že bych kvůli tomu plakal, to určitě ne,“ nechal se 24. září slyšet Pavel Vrba.

Ani Copperfield

O pouhý měsíc později se mu ta potupa ve Zlíně přihodila a dnes hledí do budoucnosti bez milované profese. Ne, tohle není requiem za košatou kariérou kdysi průkopníka tuzemské fotbalové moderny. Nikde není psáno, že po něm i po propadáku u »Ševců«, z jejichž hráčského materiálu by nepostavil fungující mančaft ani eskamotér Copperfield v kooperaci s vynálezcem kostkového hlavolamu Rubikem, někdo nesáhne.

Ovšem, proč by »Vrbič«, táta dvou zabezpečených dcer a děda vnučky, nežil pohodový život rentiéra s tučným kontem v bance a s nemovitostmi v majetku? Bez nervů u lajny. Bez protivné nutnosti pamatovat si jméno kdejakého nekopy, co mu prochází kabinou...

Trenérovy TOP gáže

Klub                 Měsíční plat

Machačkala      1,2 milionu Kč

Razgrad            1 milion Kč

Sparta               800 000 Kč

reprezentace     500 000 Kč

Plzeň                 350 000 Kč

Ostrava             250 000 Kč

Zlín                    200 000 Kč

 

Jeho jmění v realitách:

● Zrekonstruovaný barák v Újezdci u Přerova

● Byt v pražských Dejvicích

● Kvartýr v centru Olomouce

● Podíl v domě ve vísce Lobodice

Třeba se mu ulevilo
Třeba se mu ulevilo