Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Legendární Fittipaldi v Praze: Setkal se s českou smetánkou i prezidentem Pavlem!

Autor: OB

Dvojnásobný mistr světa Formule 1 Emerson Fittipaldi (76), již po několikáté vyrazil do hlavního města České republiky. Není tu však jen kvůli odpočinku a památkám. Objevil se i na několika společenských akcích, na kterých se s úsměvem fotil třeba s Terezou Maxovou (52) či Štefanem Margitou (67). Propásnout nemohl ani setkání s českým prezidentem.

Rodák ze Sao Paula je považován za jednoho z nejlepších závodníků, kteří se kdy představili ve Formuli 1. Tím pádem je jasné, že nemohl chybět ani na představení nového projektu od Motorsport Legends, kteří představili investiční mince s portréty mistrů světa od výtvarníka Jiřího Rameše. 

Jeho další štací se pak stala akce pořádaná českou značkou hodinek Robot, na které se kromě Fittipaldiho objevila také modelka Tereza Maxová, či zpěváci Štefan Margita a Jan Smigmator. O fotografie se závodnickou legendou byl velký zájem a tak velkou část večera strávil vítěz sto čtyřiceti devíti závodů před objektivy. „Ano je to on, mého srdce šampion,“ napsala k fotografii s Fittipaldim zjevně okouzlená Tereza Maxová.

No, a aby se v České republice brazilská legenda nenudila, pozval si následně Fittipaldiho do své kanceláře také prezident Petr Pavel, kde jim společnost dělal ještě pětinásobný vítěz závodu Le Mans Emanuele Pirro.

„I prezident má své hrdiny. Včera jsem měl tu čest potkat hned dva. Dvojnásobný šampion F1 Emerson Fittipaldi a pětinásobný šampion Le Mans Emanuele Pirro mě navštívili na Hradě. Opět jsem si potvrdil, že motosport lidi spojuje, a to bez ohledu na hranice, věk nebo jazyk,“ napsal ke společné fotografii Pavel.

Emerson Fittipaldi, si svou premiéru ve Formuli 1 odbyl v roce 1970, při závodu ve Velké Británii. Ve stejném roce si pak připsal také své první vítězství. Kariéru ukončil o deset let později v USA. Za tu dobu se pětatřicetkrát postavil na stupně vítězů.

Emerson Fittipaldi se opět ukázal v Praze
Emerson Fittipaldi se opět ukázal v Praze