Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Skandální konec v repre soupeřky Ledecké: Románek s koučem!

Autor: ČTK, pl

Srdci neporučíš. Můžete být sebevětší profesionál či profesionálka, ale když se člověk zamiluje, nedá se nic dělat. Jako třeba v případě lyžařky Franzisky Gritschové (26), která ve Světovém poháru prohání i českou raketu Ester Ledeckou (28). Půvabná Rakušanka se totiž zamilovala do jednoho ze svých koučů! Kvůli lásce ale přinesla velkou oběť...

Slalomářka Franziska Gritschová opustila kvůli lásce minimálně do konce této sezony rakouskou reprezentaci ve sjezdovém lyžování. Šestadvacetiletá závodnice se zamilovala do jednoho z trenérů národního výběru Floriana Stengga a s vedením svazu se dohodla, že starty v aktuálním ročníku absolvují oba jako členové soukromého týmu. Informovala o tom agentura APA.

„Vzhledem k situaci mezi mnou a mým trenérem Florianem Stenggem nejde, abychom takhle v reprezentaci dál pokračovali," uvedla Gritschová na sociálních sítích. „Vždy následovat své srdce někdy znamená jít novými cestami, často opustit svou komfortní zónu a podniknout odvážné kroky, abyste nezradili své pocity," dodala trojnásobná medailistka ze závodů Světového poháru s tím, že jde o dobře promyšlený krok.

Gritschová bude dál startovat v rakouských barvách, ale trénovat a bydlet během závodů musí mimo reprezentační tým. Část nákladů jí bude svaz podle generálního sekretáře Christiana Scherera hradit. Po sezoně se zástupci svazu a Gritschová znovu sejdou a budou jednat o tom, jak dál.

Majitelka tří stříbrných a tří bronzových medailí z mistrovství světa juniorů debutovala ve Světovém poháru v roce 2017. V únoru 2020 byla druhá v kombinaci v Crans Montaně, k tomu má na kontě dvě třetí místa. V roce 2019 získala na světovém šampionátu stříbrnou medaili v družstvech.

Slalomářka Franziska Gritschová se zamilovala do trenéra Floriana Stengga
Slalomářka Franziska Gritschová se zamilovala do trenéra Floriana Stengga