Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Vlhová po závodě zuřila: Pustila se do organizátorů i podmínek!

Autor: pl

Začala nejlépe, jak mohla, přesto byla nakonec zklamaná. Petra Vlhová (28), elitní slovenská lyžařka, nebude na víkendový závod Světového poháru v Kanadě vzpomínat v dobrém. Proč? O tom se sama rozpovídala na sociální síti!

Lépe snad obří slalom v Tremblantu zahájit nemohla. Zlatá olympijská medailistka Petra Vlhová nechala za sebou po prvním kole i svou největší rivalku Mikaelu Shiffrinovou (28), která za ní zaostávala na druhém místě o pět setin. O to víc pak rodačku z Liptovského Mikuláše mrzel výkon z druhého kola, kde totálně pohořela a skončila na 23. místě. V celkovém výsledku z toho byla 5. příčka.

Na trati ale nepanovaly zrovna ideální podmínky pro závodnice, k čemuž se vyjádřila i sama Vlhová, která bývá ve většině případů zdrženlivá. „První jízda dopadla skvěle a doufala jsem, že podobný výkon předvedu i v druhém kole. Snažila jsem se, ale bohužel to dnes na stupně vítězů nestačilo, protože věřím, že podmínky dnes nebyly pro všechny závodníky stejné,“ postěžovala si Vlhová na instagramu. „Viditelnost během druhé jízdy byla pro poslední závodníky téměř nulová a nebezpečná. Věřím, že kdyby takové podmínky panovaly před první jízdou, ani bychom nestartovaly.“

Vlhová sama uvedla, že nemá ve zvyku se rozepisovat ohledně těchto záležitostí, ale jinak v tomto případě zkrátka nemohla. „Ti, kteří mou kariéru sledují, vědí, že nikdy nedělám taková veřejná prohlášení. Po celou svou kariéru jsem vždy respektovala všechny ostatní závodnice. Chci pogratulovat ostatním holkám k dnešnímu výsledku, protože předvedly skvělý výkon, ale také není na nás, abychom rozhodovaly o tom, jestli budeme závodit nebo ne…,“ rýpla si sympatická Slovenka nepřímo do organizátorů. „Nicméně pokračujeme v rozdělané práci. Chtěla bych všem poděkovat za podporu,“ dodala na závěr.

Slovenská elitní lyžařka Petra Vlhová nesoupeřila v Kanadě pouze s ostatními lyžařkami, ale také s nepříznivým počasím
Slovenská elitní lyžařka Petra Vlhová nesoupeřila v Kanadě pouze s ostatními lyžařkami, ale také s nepříznivým počasím