Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mrazivá slova Schumacherova bratra Ralfa: Nic není jako dřív!

Autor: ČTK, pl

Za pár dní uplyne už deset let od tragédie, která navždy změnila život nejslavnějšímu závodníkovi v dějinách. Michael Schumacher (54), legenda Formule 1, utrpěl na konci prosince 2013 velmi vážnou nehodu na lyžích. S blížícím se smutným jubileem promluvil o ikoně závodění jeho bratr Ralf (48).

Před blížícím se desetiletým výročím vážného úrazu na lyžích sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera uvedl jeho mladší bratr Ralf, že mu jeho starší sourozenec chybí. Ani on v rozhovoru pro deník Bild neporušil mlčenlivost, kterou ohledně přesného zdravotního stavu motoristické legendy rodina už deset let dodržuje.

„Chybí mi můj Michael z tehdejší doby," řekl Ralf Schumacher, sám bývalý pilot formule 1. „Život je někdy nespravedlivý. Michael měl v životě často štěstí, pak ale přišla ta tragická nehoda. Díky bohu se dalo pomocí moderní medicíny leccos udělat, ale přesto už nic není jako dřív," dodal osmačtyřicetiletý Němec.

Michael Schumacher se vážně zranil 29. prosince 2013 během lyžování ve Francii. Při pádu v neupravené části sjezdovky narazil hlavou do kamene a navzdory tomu, že měl helmu, utrpěl těžké poranění mozku. V nemocnici v Grenoblu bojoval bývalý jezdec F1 o život a dlouhou dobu byl v umělém spánku.

V roce 2014 byl Schumacher převezen z Francie do domácího ošetřování do Švýcarska. Na veřejnosti se od nehody neobjevil, rodina jeho soukromí střeží a o jeho zdravotním stavu neinformuje. Výjimku neudělal ani Ralf Schumacher. „Za sebe mohu říct, že jeho úraz byl i pro mě ošklivý a drastický zážitek," řekl vítěz šesti Velkých cen.

Bývalý pilot F1 Ralf Schumacher promluvil o svém slavnějším bratrovi Michaelovi
Bývalý pilot F1 Ralf Schumacher promluvil o svém slavnějším bratrovi Michaelovi