Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smutná zpráva pro fanoušky Formule 1: Zemřela zvířecí hvězda okruhu v Imole!

Autor: OB

Na trati v italském městě Imola byl naprostou legendou. Kocour Formulino (†16), který se nejvíce proslavil v roce 2020 po opětovném zařazení Velké ceny Emilia-Romagna do programu závodů Formule 1, bohužel před pár dny zemřel. Fanoušci se o tragédii dozvěděli na jeho instagramovém profilu.

Kocour Arturo, který byl fanoušky v roce 2020 přejmenován na Formulina, byl opravdu nezaměnitelnou tváří závodního okruhu v Imole. Často byl fanoušky i jezdci viděn, jak se potuluje po areálu závodního okruhu a kolem garáží. V průběhu času se stal tak populárním, že mu byla věnována karta, která mu umožňovala vstoupit do prostor jednotlivých stájí.

Nejvíce se o něm mluvilo ve spojitosti se štěstím, které přinášel jezdcům, kteří se k němu chovali slušně. Tato legenda začala, když mu při jednom ze závodů na zdejší trati dovolil Lewis Hamilton vejít do prostorů stáje Mercedes, aby si ho pohladil. O pár hodin později britský jezdec předvedl dramatické předjetí vedoucího závodníka, které mu zaručilo vítězství.

O opaku se poté přesvědčil Sebastian Vettel, kterého Formulino navštívil při jednom z rozhovorů. Jeden z novinářů německou hvězdu upozornil, že mu tento okamžik přinese štěstí. Ten však odvětil, že kočky nemá rád a že tato je navíc pěkně tlustá. V následném závodě pak skončil na dvanáctém místě, kvůli poruše kola.

V roce 2023 byla Velká cena v Imole zrušena kvůli povodním a většinu fanoušků zajímala jen jedna věc. Jestli je oblíbený maskot v pořádku. Tomu se naštěstí při silných lijácích nic nestalo a lidem na sociálních sítích spadl kámen ze srdce. Nyní však Formulino bohužel zemřel a zaměstnanci trati i milovníci motosportu ho začali na internetu oplakávat.

„Těžko se nám hledají slova. Náš maskot, terapeut a svačinový parťák dnes v šestnácti letech zemřel. Společně s ním odešel i kus nás. Byl prvním, co přicházel, když se otevřely kanceláře a posledním, kdo je opouštěl,“ napsal správce Formulinova instagramového profilu.

„Když se to dozvěděla má dcerka, tak začala plakat. Měly jsme ho moc rády,“ napsala jedna z Formulinových obdivovatelek. „Měli bychom mu u trati postavit sochu,“ napsal další fanoušek.

Další Velká cena Emilia Romagna se bude konat v květnu roku 2024 a dá se očekávat, že se tam se slavným kocourem fanoušci naposledy rozloučí.

Kocour Formulino byl mezi fanoušky Formule 1 velmi oblíbený.
Kocour Formulino byl mezi fanoušky Formule 1 velmi oblíbený.