Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hornerovo obvinění ze sexuálního obtěžování: Překvapivý zvrat!

Autor: OB

Konečně si může oddechnout! Šéf jedné z nejúspěšnějších stájí posledních let Christian Horner (50), který byl před třemi týdny nařčen ze sexuálního obtěžování a vypadalo to, že je to jeho konec v čele Red Bullu. Rakouský tým nyní zveřejnil závěry inteního vyšetřování a vypadá to, že slavný Brit je nevinen.

Obvinění proti manželovi známé popové zpěvačky Geri Halliwellové vznesla 5. února jeho blízká spolupracovnice a společnost Red Bull GmbH se sídlem v Salcburku okamžitě nařídila interní vyšetřování. Toho se ujal jeden z londýnských právníků a v průběhu procesu nasbíral téměř šedesát hodin záznamů z výslechů, včetně osmi hodin přímo od Hornera.

Na základě dalšího zkoumání nyní Red Bull vydal stanovisko. „Nezávislé vyšetřování obvinění vznesených proti panu Hornerovi bylo ukončeno a Red Bull může potvrdit, že stížnost byla zamítnuta. Stěžovatel má právo se odvolat. Společnost Red Bull je přesvědčena, že vyšetřování bylo spravedlivé, přísné a nestranné,“ stálo v prohlášení stáje, za kterou závodí i aktuální mistr světa Max Verstappen. Horner tedy i nadále zůstává šéfem týmu.

„Zpráva o vyšetřování je důvěrná a z úcty ke všem zúčastněným ji nebudeme dále komentovat. Společnost Red Bull bude i nadále usilovat o dodržování nejvyšších pracovních standardů,“ dodala stáj Formule 1. 

Christian Horner je šéfem Red Bullu od roku 2005, kdy tým do nejprestižnějších závodů vstoupil. Pod jeho taktovkou stáj slavila sedm mistrovských titulů a šestkrát ovládla Pohár konstruktérů. Teď se navíc celý tým znova může plně začít soustředit na nadcházející sezónu, která začíná tento týden v Bahrajnu. 

Christian Horner si může konečně oddechnout
Christian Horner si může konečně oddechnout