Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krásné gesto sparťanského brankáře Vindahla: Po derby překvapil malé fanoušky s vlajkou své rodné země!

Autor: OB

V neděli se na Letné odehrál jeden z největších zápasů této sezóny. Proti sobě se na trávníku postavili dva pražští giganti bojující o titul, kteří toho však v utkání moc nepředvedli a po bezbrankové remíze panovalo mezi fanoušky obou týmů lehké zklamání. Sparťanský brankář Peter Vindahl (26) ale potěšil alespoň malou skupinku příznivců a mezi nadšené děti, které na svého hrdinu čekali s vlajkami jeho rodné země, hodil zápasové rukavice.

Po středečním pohárovém derby, ve kterém padlo pět gólů, a na obě branky se valil jeden útok za druhým, možná fanoušci předpokládali, že v neděli na Letné uvidí podobný scénář. K jejich zklamání se však ligové střetnutí mezi Spartou a Slávií odehrálo v úplně jiném duchu a na hráčích obou týmů bylo vidět, že jejich prioritou je neprohrát.

Taktická bitva bez gólových šancí tak diváky příliš nenadchla a někteří možná litovali, že si na nedělní odpoledne nezvolili jiný program. Kdo však na tento zápas bude vzpomínat do konce života je skupinka mladých fanoušků, pro které je Vindahl evidentně největším oblíbencem ze sparťanských hráčů.

To se mu rozhodli dokázat při děkovačce svých fotbalových hrdinů a rychle se přesunuli až k bannerům u hřiště, které pokryly obrovskými dánskými vlajkami. K jejich velkému překvapení si gólman letenského týmu skupinky všimnul a za vyjádřenou podporu, která nebyla směřována jen jemu, ale i jeho rodné zemi, se je rozhodl odměnit.

Dán si před dětmi sundal své rukavice, se kterými odchytal celé derby a hodil je mezi ně. Ti se po vzácném artefaktu okamžitě vrhli a pak už mezi nimi panovalo čiré nadšení. Vindahlovo krásné gesto ocenili také tatínci mladých fanoušků, kteří mu svůj vděk signalizovali vztyčenými palci.

Ačkoliv tedy utkání dvou odvěkých rivalů moc zajímavých okamžiků nepřineslo, díky sparťanskému gólmanovi odcházelo ze stadionu alespoň pár příznivců s životním zážitkem. Otázkou však zůstává, co si s darem od Vindahla chlapci počnou. Obří rukavice téměř dvoumetrového brankáře totiž ještě pár let nevyužijí.

Ligové derby moc zajímavého nepřineslo
Ligové derby moc zajímavého nepřineslo