Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Bývalý fotbalista Ďurica: Exmilenka ho tahá po soudech kvůli nákaze!

Autor: sm

Bývalý fotbalový reprezentant Ján Ďurica (42) má za sebou pořádně krušné období. Mladá Slovenka Gabriela Š. (28) jej obvinila z toho, že ji nakazil virem HPV a celou věc hnala k soudu. Pořádně ale narazila a teď tasila další obvinění. Podle krásné brunetky se prý hvězdný sportovec měl dopustit zfalšování dokumentace!

Rozsudek, který posvětil krajský soud v Trnavě hovořil jasně. Žalobu v plném rozsahu zamítl a nařídil Gabriele, aby se prostřednictvím slovenského média fotbalistovi omluvila. K tomu všemu navíc měla uhradit Ďuricovi jeho náklady na soud. 

„Samotné listinné důkazy, stejně jako výslech znalce, který navíc vykonává svou činnost v Česku, nepostačují na vydání usnesení o vznesení obvinění," míní prokurátor.

Jenže se zamítavým výsledkem se Slovenka nehodlá smířit. Podle ní celá věc ztroskotala pouze kvůli nedostatečnému výslechu. „Ďurica a jeho lékař u soudu doložili zfalšovanou zdravotní dokumentaci, což znamená, že trestný čin definitivně dokonali. Máme znalce, kteří písemně potvrdili zfalšovanou dokumentaci Jána Ďurici,“ pravila podle webu Čas.sk žena z Bratislavy.

Slovenský web oslovil i samotného fotbalistu, který jej ale odkázal na svého právního zástupce Jozefa Oberta. Ten současně zastupuje i urologa Milana Blaška, od nějž by evidentně měla lékařská zpráva pocházet. Samotný advokát ale nad tvrzením Gabriely vrtí hlavou.

Lékař půjde na výslech

„Rozsudek je pravomocný. To, co tvrdí, je naprosto vyloučené. Nebudeme se k tomu dále vyjadřovat před výslechem, který má doktor Blaško ještě podstoupit. Pokud jde o obvinění, státní zástupce trvá na tom, že je neopodstatněné a nezákonné. Jde o absolutní výmysl Obvodního oddělení Úřadu vyšetřování Bratislava II,“ uvedl Obert. Jeho prostřednictvím Blaško zdůraznil, že lékařská dokumentace rozhodně nebyla zfalšovaná.

Gabriela navíc neskládá zbraně a oslovila další odborníky, aby posoudili testy, které Ďurica podstoupil. Podle svého tvrzení získala například vyjádření profesorky Silvie Pastorekové, generální ředitelky Biomedicínského centra Slovenské akademie věd. 

„Test APTIMA HPV Assay pro detekci HPV RNA není určen pro muže. Společnost MEDIREX, Inc. tento test pro testování HPV RNA u mužů nenabízí. Vzorky výtěru z močové trubice se na základě výsledků výzkumu detekce HPV u mužů nezdají být vhodné pro testování HPV,“ stojí ve výsledku. Celý příběh tak evidentně ještě není u konce...

Co je to HPV?

Lidský papilomavirus je virová infekce napadající buňky. Přenáší se především sexuálním stykem prostřednictvím přímého kontaktu s nakaženou osobou. Může způsobit maligní nádorová onemocnění, nejčastěji karcinom děložního čípku.

Gabriela u soudu nepochodila. Teď ale tvrdí, že fotbalista podváděl s dokumentací
Gabriela u soudu nepochodila. Teď ale tvrdí, že fotbalista podváděl s dokumentací