Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Hvězdný fotbalista Zinčenko šokuje: Zásadní prohlášení o válce na Ukrajině!

Autor: ČTK, pl

Mohl by si v klidu užívat práci snů v podobě fotbalisty Premier League, vydělané miliony a nic neřešit. Mohl, jenže Oleksandr Zinčenko (27) takový není. Místo toho sleduje novinky ze své rodné Ukrajiny, kterou už více než dva roky okupuje ruská a běloruská armáda. Nyní přišel se zásadním prohlášením!

Pokud by dostal povolávací rozkaz, je ukrajinský fotbalista Oleksandr Zinčenko připraven narukovat do armády a jít do války s Ruskem. Obránce Arsenalu to prohlásil v rozhovoru s BBC.

„Myslím, že odpověď je naprosto jasná: Šel bych," řekl Zinčenko. Jeden ze zástupců kapitána reprezentace uvedl, že v armádě proti ruské invazi bojuje několik jeho spolužáků ze školy.

„Není to příjemné pomyšlení. Není to tak dávno, co jsme si spolu hráli nebo kopali na hřišti a oni teď musí bránit naši vlast. Je mi z toho opravdu smutno, ale tak to prostě je. Nesmíme to vzdát," prohlásil Zinčenko.

Profesionální kariéru odstartoval v Rusku, ale s bývalými spoluhráči z Ufy v kontaktu není. „Od začátku invaze se mi jich ozvalo jen pár a já to chápu, protože oni za nic nemůžou. A nemůžu jim říct: Chlapi, běžte protestovat. Vím, že by je za to mohli zavřít," dodal.

Oleksandr Zinčenko, ukrajinský fotbalista hájící barvy Arsenalu, přišel se zásadním prohlášením
Oleksandr Zinčenko, ukrajinský fotbalista hájící barvy Arsenalu, přišel se zásadním prohlášením