Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Voráček tajemně promluvil o financích: Přiznal obří průšvih!

Autor: pl

Platí za jednoho z nejúspěšnějších českých hokejistů, kteří kdy působili v NHL. Hráčskou kariéru by Jakubu Voráčkovi (34) mohl závidět kdejaký hráč. S hvězdným renomé v zámoří se samozřejmě pojí i vysoký plat. Ryšavý křídelník teď ale přiznal, že ne vždy se svým bohatstvím zacházel s rozmyslem...

Voráček se o svých trablech s financemi rozpovídal v rozhovoru pro server Aktuálně.cz. „Vždycky jsem byl bohém, jak na ledě, tak mimo něj. Chybu jsem samozřejmě také udělal. Ještě nejsem úplně připravený o tom mluvit, myslím, že to vědí jen lidé, kteří jsou mi opravdu blízcí. Faktem je, že jsem pár peněz doslova vyhodil do koše,“ sypal si bývalý reprezentant popel na hlavu.

„Měl jsem ale obrovské štěstí, že jsem jich vydělal opravdu hodně. Samozřejmě bych byl radši, kdybych ty peníze, o které jsem přišel, teď měl, na druhou stranu mě tahle zkušenost strašně posunula. Moje rada je jasná: Když už se spálíte, tak prosím nepřijděte o všechno a poučte se. Chyby se stávají, to je normální a lidské. Chytří lidé se ale dokážou poučit,“ pokračoval.

»Voras« mimo jiné uvedl, že v oblasti peněz měl největší podporu ve svém tátovi, který mu v začátcích radil, jak má s vydělaným majlantem naložit. „Kdybych tátu poslouchal, jsem dneska ještě daleko bohatší. Víte co, peníze se o hodně snáz utrácejí, než vydělávají. A jakmile je máte, nalepí se na vás spousta lidí, kteří se chtějí jen přiživit,“ uvedl Voráček. 

„Proto je podstatné mít někoho blízkého, komu můžete věřit. A mohu jen poděkovat svým rodičům, protože bez nich bych to nikdy nedotáhl tak daleko,“ doplnil někdejší hokejista Columbusu či Philadelphie.

Český hokejista Jakub Voráček vydělal během let v NHL pořádný balík. Ne všechny útraty ale byly rozumné
Český hokejista Jakub Voráček vydělal během let v NHL pořádný balík. Ne všechny útraty ale byly rozumné