15. dubna 2024 • 07:00

MS v hokeji žen: drama ve finále, slaví Kanada. Obhajovat bude v Česku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistky Kanady porazily ve finále mistrovství světa v Utice domácí Američanky 6:5 v prodloužení a získaly třináctý titul v historii. Na trůn pro nejlepší ženský tým se vrátily opět po roce, loni v kanadském Bramptonu vyhrál tým USA 6:3. Utkání rozhodla v 66. minutě v přesilové hře pohotovou dorážkou Dannielle Serdachnyová.



Zámořský finálový souboj, který řídila i česká čárová rozhodčí Kristýna Hájková, sledovalo ve vyprodaném Adirondack Bank Center přes čtyři tisíce diváků. Američanky v jeho průběhu dokázaly třikrát dotáhnout náskok Kanaďanek, naposledy se to podařilo v 55. minutě Caroline Harveyové. V prodloužení ale domácí hráčky špatně střídaly a sekundu před koncem přesilovky rozhodla Serdachnyová.

Kanada bude titul za rok obhajovat na světovém šampionátu v Českých Budějovicích, vrcholná akce se poprvé v historii uskuteční v Česku.

Mistrovství světa hokejistek v Utice (USA) - finále:

USA - Kanada 5:6 v prodl. (1:1, 2:2, 2:2 - 0:1)
Branky: 9. Edwardsová, 31. Kellerová, 37. Carpenterová, 49. Knightová, 55. Harveyová - 39. a 53. Poulinová, 7. Ambroseová, 24. Goslingová, 51. Clarková, 66. Serdachnyová.

Konečné pořadí: 1. Kanada, 2. USA, 3. Finsko, 4. Česko, 5. Švýcarsko, 6. Německo, 7. Švédsko, 8. Japonsko, 9. Čína (sestup), 10. Dánsko (sestup).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud