7. června 2019 • 12:27

Napínavý Nürburgring přinesl stejné vítěze, Šmídl a Kovačič opět na čele

Autor: virtualgp.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP má za sebou šestý podnik letošní sezóny 2019. Na jezdce i tentokrát čekal online závod s historickými vozy Mercedes-Benz 190E EVO II DTM, které se vrátily na domácí scénu, a to slavný německý Nürburgring. Závod nabídl několik zajímavých dramat, ale nakonec na pódiové umístění dosáhla tradiční jména. Zvítězil Michal Šmídl (Predator) před Martinem Štefankem (Benzina) a Vojtěchem Polesným (Acer). V juniorské třídě VGP2 si svou formu drží Simon Kovačič (Logitech), ale prvním pódiem překvapil Petr Liška (Benzina).



Jak je již u online závodů zvykem, obě třídy závodily pohromadě a na startovním roštu tak bylo všech 22 závodníků. Už kvalifikace ukázala, že Nürburgring nabídne zajímavé drama, když Michal Šmídl z týmu Predator porazil Martina Štefanka z Benziny o pouhých 33 tisícin vteřiny. Startovní rošt ovšem také ovlivnily penalizace z předchozího závodu a do druhé desítky se tak propadli rychlí jezdci jako Andrej Chlebec ze Smarty, Anton Cazanic v barvách Logitechu nebo Jan Sýkora z týmu RE-PLAY Studio. Kvůli způsobení hromadné havárie v první zatáčce předchozího závodu z posledního místa startoval Michal Bušek z týmu Smarty.

Po zhasnutí červených světel se zdálo, že druhý start s vozy DTM proběhne konečně v klidu, ale Bušek opět chyboval a způsobil kolizi v první zatáčce. Tentokrát však naštěstí poškodil víceméně pouze sebe a závod mohl pokračovat. Šmídl a Štefanko začali startovnímu poli ujíždět, zatímco se schylovalo k velkému souboji o třetí místo mezi Vojtěchem Polesným z Aceru a jezdcem stáje Lenovo Legion Michalem Blažkem. K nim se navíc rychle začal blížit Chlebec. Ten startoval po penalizaci až dvanáctý, ale rychle se dostával dopředu.

Blažek hledal recept na Polesného tak dlouho, až zaútočil Chlebec a při tvrdém souboji kolo na kolo se nakonec slovenský závodník v barvách Smarty dostal na čtvrté místo. Na Polesného už mu ovšem nezbývaly síly a pilot stáje Acer si tak mohl v klidu dokroužit pro třetí místo v rámci elitní kategorie VGP1. Na pódiu vítěze Michala Šmídla z týmu Predator, který si připsal i nejrychlejší kolo závodu, a Martina Štefanka z Benziny. V šampionátu to zůstává mezi první trojicí i nadále těsné, protože Šmidla, Štefanka a Polesného dělí pouze 21 bodů.

V juniorské kategorii VGP2 potvrdil svou skvělou formu Simon Kovačič z týmu Logitech, když si dojel pro další vítězství a dokázal se opět vklínit i mezi elitní jezdce. Překvapení se pak odehrálo na druhém místě, které obsadil Petr Liška z Benziny. Ten v průběhu sezóny patřil spíše do druhé pětky ve své třídě, ale zdá se, že na vozy DTM našel ten správný recept. Na pódiu tuto dvojici doplnil Pavel Reigl z týmu Acer. Kovačič už se těší z náskoku 24 bodů v šampionátu VGP2. O druhé místo svádějí těsný souboj Petr Kužela v barvách

FOR2A Atomic Energy a Jaroslav Procházka za RE-PLAY Studio. Dvojité pódium pro stáj Acer znamená opět budování náskoku v rámci šampionátu týmu. Dvojice Vojtěch Polesný a Pavel Reigl nasbírala dohromady 113 bodů. Na druhé místo se posunula Benzina, a to také díky skvělému výsledku, kdy se Matin Štefanko i Petr Liška umístili na pódiu. I přes vítězství Simona Kovačiče se Logitech propadl na třetí místo, a to zejména kvůli problémům Antona Cazanice, který musel ze závodu odstoupit.

Šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2019 pomalu vstupuje do své druhé poloviny. Sedmý podnik sezóny se pojede s vozy DTM znovu online a na slavné britské trati Donington. Vše vypukne v úterý 18. června v 19:00 přímým přenosem na platformách YouTube, Facebook a Twitch prostřednictvím stránek Virtual GP a herního pořadu RE-PLAY.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud