16. září 2020 • 22:45

PlayStation 5 19. listopadu! Sony odhalilo cenu nové konzole, plácneme se přes kapsu?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně! Dlouho očekávaná nová generace konzolí je blízko. Sony na středeční konferenci odhalilo kromě někoila nových her také cenu a datum vydání nové konzole. 



V Severní Americe, Oceánii, Mexiku, Japonsku a Jižní Koreji vyjde nejnovější hetní konzole 12. listopadu, ve zbytku světa (tedy i u nás) se pak můžeme těšit na PS 5 o týden později, 19. listopadu.

Co se týče ceny, zde nepřišlo žádné velké překvapení. 499$ byla očekávaná cena, PlayStation 5 Digital Edition pak bude stát o 100$ méně, 399$. V Česku byly spuštěny předprodeje pod cenovkou 13 490 korun, respektive 10 790 korun.

Konzole PlayStation 5Foto PlayStation

Jak jsme již zmínili, mimo ceny a data vydání se PlayStation pochlubil s novými hrami a gameplayem několika již oznámených her.

Fanoušky Harryho Pottera potěší po dlouhé době nová hra ze světa kouzel. Hogwarts Legacy bude příběhem zapuštěna do počátku devatenáctého století, hlavním hrdinou je mladý student, který má osud kouzelnického světa ve svých rukou.

Oblíbená herní sérii Five Night at Freddy's se dočká dalšího pokračování a už z traileru jde mráz po zádech.

Z již známých titulů jsme viděli gameplay Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Z minulosti víme, že hry s pavoučím mužem mohou nabídnout nevšední herní zážitek, bude tomu tak i nové hry?

Velkým lákadlem bude také Demon's Souls, kde se vydáme do království Boletaria. Herní vývojáři z Japan Studio se opravdu vytáhli.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud