13. září 2018 • 18:04

TOP 5 nových jmen v extralize: nový lídr Komety, Hudáček i slovinský gólman

Autor: iSport.cz, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně je to tady! Už v pátek 14. září odstartuje hokejová extraliga a s ní i oblíbená soutěž Sazka Fantasy. Nevíš si moc rady s poskládáním svého týmu? Vytvořili jsme pro tebe přehled pěti zajímavých posil, kteří se dosud ještě v extralize neobjevili. Zda se inspiruješ a nasadíš do svého týmu například nového lídra Komety, slovenské reprezentanty, amerického beka se zkušenostmi z New York Rangers nebo slovinského brankáře, který chytal i na olympijských hrách v Pchjongčchangu, je jen na tobě! Sestav si vlastní tým z hráčů extraligy a hraj o 150 tisíc korun >>>



Peter Mueller - 9,6 milionů

Kometa Brno
útočník

Kdo ví, kdy se do zápasového rytmu vrátí Martin Erat . Od trenéra Libora Zábranského dostal svolení, že se může zapojit až v průběhu sezony. I kvůli tomu přišel k dvojnásobnému mistrovi z posledních dvou let nový lídr – Peter Mueller. Zkušený útočník byl v roce 2006 draftován z celkového 8. místa, vybral si ho sám Wayne Gretzky , tehdejší trenér Phoenixu. Rodák z Minnesoty začal výborně, v nováčkovském ročníku nastřádal 54 bodů, v dalších letech se ale jeho bilance tenčila.

Nedařilo se mu ani po výměně do Colorada, ani na Floridě. Před sezonou 2013/14 tak zamířil do Evropy. Dvě sezony strávil ve švýcarském Klotenu, pak hrál ve švédském Malmö. Před dvěma lety se ještě zkusil vrátit do zámoří, nastupoval ale jen v AHL na farmě Bostonu. Před minulým ročníkem se vrátil do Evropy a přes Salcburk zamířil nyní do Komety. V sedmi zápasech v přípravě a Lize mistrů nasbíral velmi slušných 10 bodů (6+4).

Libor Hudáček - 11,1 milionů

Liberec
útočník

Bílé Tygry z Liberce posílil ofenzivní šikula Libor Hudáček. Ve 28 letech toho má už celkem dost za sebou. Hrál na pěti mistrovstvích světa, v roce 2012 patřil k největším tahounům slovenského týmu, který šokoval ziskem stříbrných medailí. Na klubové úrovni hrál za Slovan Bratislava, kde stihl ještě tři sezony ve slovenské lize a další tři už v KHL. V létě 2015 zamířil do švédského Örebro, kde si vybudoval velmi dobré jméno.

Při hostování ve Färjestadu v minulé sezoně ovšem předvedl blikanec, který mu ve Švédsku pracně budované renomé hodně poškodilo a v podstatě ukončilo angažmá. Před nadcházející sezonou tak zamířil do Liberce, kde by se měl stát jedním z hlavních ofenzivních lídrů. V přípravě válel, když nastřílel sedm gólů a přidal čtyři asistence. „V Česku jsem nikdy nehrál, ale měl jsem na zdejší ligu dobré recenze. Týden jsem si volal s trenérem Filipem Pešánem, cítil jsem, že má opravdový zájem. Našli jsme společnou řeč a dohodli se,“ pravil nedávno, jak se upeklo angažmá pod Ještědem.

Gašper Krošelj - 8 milionů

Mladá Boleslav
brankář

V Mladé Boleslavi měli v červnu problém. Během letní přípravy se na dlouhou dobu zranila předpokládaná jednička Jan Růžička a Bruslaři tak museli hledat náhradu. Jenže trh s brankáři už nebyl příliš nabitý, a tak padla volba na slovinského brankáře Gašpera Krošelje. „Jeho výkony v přípravě mě osobně moc překvapily. Shodou okolností jsme na něj koukali na mistrovství světa a mluvili o něm, ale nakonec to byla shoda náhod, že se ho povedlo přivést,“ uvedl na předsezonní tiskové konferenci hlavní trenér Vladimír Kýhos.

Rodák z Ljubljany má v 31 letech mnoho zkušeností, zachytal si například na posledních olympijských hrách v Pchjongčchangu nebo na čtyřech světových šampionátech (dva elitní divize, dva divize 1A). Dlouhé roky působil v Medveščaku Záhřeb, v posledních letech ale vystřídal hodně klubů. Zachytal si v Dánsku, Norsku a Švédsku, naposledy působil v dánském týmu Rødovre Mighty Bulls. Minimálně v první polovině sezony, než se Růžička uzdraví, by měl být v Mladé Boleslavi jedničkou.

Conor Allen - 7 milionů

Plzeň
obránce

Plzeň potřebovala nutně sehnat posily do obrany. Po povedené sezoně totiž u Indiánů skončili reprezentanti David Sklenička a Michal Moravčík , kteří oba zamířili do Montrealu. Na konci léta se navíc rozhodl ukončit kariéru veterán Petr Kadlec. Už v červnu tak přišel americký obránce Conor Allen, který si v sezonách 2013/14 a 2014/15 dohromady na sedm zápasů vyzkoušel i NHL v dresu New York Rangers.

Stálé místo v nejprestižnější lize světa si ovšem nevybojoval, po potloukání se po několika farmách v AHL (během šesti sezon hrál za sedm klubů) zamířil v průběhu minulé sezony do Evropy. Před play off posílil německý Wolfsburg, za který stihl naskočit jen do 10 zápasů, ve kterých si připsal čtyři body (2+2). Společně s Nickem Jonesem, Jakubem Kindlem a Lukášem Pulpánem by měl patřit mezi hlavní defenzivní opory týmů, neměl by chybět na přesilovkách, kde by se vedle Milana Gulaše , Václava Nedorosta či Davida Stacha mohl dočkat velkého přísunu bodů.

Sestav si vlastní tým z hráčů extraligy a hraj o ceny za více než 150 tisíc korun >>>

V nové sezoně fantasy extraligy se bude nově bodovat i Radegast IndexFoto Sazka Fantasy

Marek Viedenský - 8,5 milionů

Třinec
útočník

Poslední finalista z Třince opět trochu vytunil svůj už nabitý tým. Před novou sezonou Oceláře posílili především útočníci Roberts Bukarts ze Zlína a Marek Viedenský ze Slovanu Bratislava. Slovenský útočník se může pochlubit téměř totožnými parametry jako Tomáš Marcinko, který v Třinci zářil v poslední sezoně. Když se v letech 2008-14 neprosadil do NHL, vrátil se Viedenský do Evropy. Jednu sezonu strávil ve finské Hämeenlinně, další tři v dresu Slovanu Bratislava v KHL. V posledním ročníku si udržel bilanci půl bodu na zápas (42 zápasů, 21 bodů – 11+10).

Pozadu nezůstal ani v přípravě už v dresu Ocelářů. Ve čtyřech zápasech Ligy mistrů posbíral tři body za gól a dvě asistence, v dalších třech přípravných zápasech přidal gól a asistenci. „Viedo je velký centr, dobrý na buly. Pracant, který bude dobrý do oslabení i před bránu. Věřím, že nám společně s Robertsem Bukartsem pomůžou, budeme je potřebovat,“ řekl o nových posilách kapitán Lukáš Krajíček . Třinec by měl opět patřit mezi nejofenzivnější týmy v extralize, zásluhu na tom určitě bude mít i urostlý centr.

Startuje fantasy extraligy! Sestav si vlastní tým a hraj o víc než 150 tisíc
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud