21. září 2015 • 11:31

ANKETA: Kdo je v lize jednička? Září Skalák, Limberský i Dočkal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm odehraných kol v Synot lize už napovídá o aktuálním rozpoložení jednotlivých celků. Nahoře se usazuje silná čtyřka Sparta, Plzeň, Liberec a Jablonec, prosazují se i zajímavé individuality. Kdo z hráčů české nejvyšší soutěže má největší formu? Server iSport.cz vybral pětici jmen, ze kterých můžete hlasovat.



David Lafata (útočník, Sparta)

Má cenu něco dodávat k bezkonkurenčně nejlepšímu střelci v Česku? David Lafata se rychle oklepal z letního zranění kolene, absence přípravy se na něm vůbec nepodepsala. Aktuálně prodlužuje vlastní střelecký rekord, v lize se trefil už v devíti zápasech po sobě. Za dva a půl roku strávených ve Spartě se dotáhl na nejlepší střelce v historii klubu, před sebou už má jen Horsta Siegla a Vratislava Lokvence. Lafatovy statistiky připomínají kanonády Cristiana Ronalda či Lionela Messiho , jen na české úrovni. Famózní, brilantní, úžasné.

Sparta - Olomouc: Gól Davida Lafaty na 2:0
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal (záložník, Sparta)

Momentálně asi nejlepší hráč v české lize. Na záložníka si Bořek Dočkal udržuje ohromnou produktivitu, jdou přes něj téměř všechny sparťanské gólové akce. Je nenahraditelný i v reprezentaci, Pavel Vrba z něj udělal klíčového muže v úspěšné evropské kvalifikaci. Vyniká technikou a výjimečným citem pro hru, z jeho umění ve finální těží především David Lafata. V nedělním ligovém utkání proti Olomouci nadchl báječným sólem, kdy úplně sám přechytračil celou obranu Hanáků a zakončil parádním obloučkem.

Sparta - Olomouc: Sólo Bořka Dočkala a gól na 4:0
Video se připravuje ...

David Limberský (obránce, Plzeň)

Asi nejpropíranější jméno posledních týdnů. V soukromí sice musí David Limberský řešit následky alkoholové aféry, na hřišti ale předvádí náramné výkony. Proti Příbrami vstřelil dvě branky, byť si reputaci zkazil zcela nevhodonou oslavou u první trefy. Nejlepší na place byl i v Ďolíčku proti Bohemce. „Po těch věcech, které udělal, se možná nad sebou zamyslel. Je to hráč, který možná nemá vůbec českou ligu hrát, měl by být úplně jinde. Kvalitu na to má,“ řekl trenér Karel Krejčí .

Michal Ďuriš (útočník, Plzeň)

Nejlepší střelec Plzně? Nikoliv Mahmutovič či Holenda, ale Michal Ďuriš. Slovenský reprezentant skóroval ve čtyřech z posledních pěti ligových zápasů, na hrotu útoku nabírá ohromné sebevědomí. Sám přiznává, že mu pomohlo roční hostování v Boleslavi, na západ Čech se vrátil jako ještě lepší, vyzrálejší fotbalista. Trenér Krejčí na něj jednoznačně spoléhá a sedmadvacetiletý bojovník mu vše splácí góly. "Osobně se cítím nejlépe na hrotu, tak možná je to i tím. Mám důvěru a góly tam padají. Jsem rád, že hlavně fungujeme jako celek," pravil skromně útočný univerzál.

Bohemians - Plzeň: Gól Michala Ďuriše na 0:1
Video se připravuje ...

Jiří Skalák (útočník, Mladá Boleslav)

Milan Baroš sedí na lavičce, ofenziva Boleslavi ale přesto funguje na jedničku. Výkony Jiřího Skaláka totiž rostou s každým odehraným zápasem. Neúnavný křídelník střílí góly, nahrává, kličkuje, vymýšlí útočné akce, obchází obránce a vybojuje spousty balonů. Ve 23 letech řídí boleslavskou ofenzivu, za odváděné výkony se do něj zahleděl i Pavel Vrba, od kterého dostal šanci i v reprezentačním týmu. "Jako jeden z mála v lize dokáže obejít hráče v situaci jeden na jednoho," líbí se Vrbovi. Na jakou úroveň se sparťanský odchovanec dokáže vyšvihnout?

Slavia - Mladá Boleslav: Skalák vyrovnal na 1:1 luxusní ranou z přímého kopu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud