25. září 2015 • 04:29

Francouz Beauguel z Dukly chce domů. Co se mu nelíbí na Češích?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není tu šťastný, navíc se mu teď nedaří ani fotbalově. A ačkoliv pro svou Duklu a trenéra Luboše Kozla má útočník Jean-David Beauguel jen slova chvály, chce zpátky domů. Do Francie. Češi jsou podle něho příliš uzavření a vůbec nemají radost ze života.



„Je to jiná kultura,“ vykládal před časem obrovitý útočník z Marseille o Česku v rozhovoru pro stránku sofoot.com. „Žil jsem rok v Nizozemsku, tam jsou lidé velmi vstřícní. Tady jsou ale velice uzavření a chovají se k sobě dost podivně. Češi se neumí radovat ze života, i když to nejde říct o všech,“ přemítá Beauguel o rozdílech v nátuře.

„Pocházím z Marseille a to srovnání je pro mě zarážející. Zkoušel jsem chodit na kurzy češtiny, ale je to velmi těžký jazyk, jsou tam zvláštní písmena,“ popisuje Francouz zmatek, který v něm vzbuzuje český pravopis.

Dukla - Ostrava: Faul Celby na Přikryla a neproměněná penalta Beauguela
Video se připravuje ...

„Vím, jaká slova mám použít na hřišti, ale mimo něj je to příliš složité,“ má jasno. „Od konce minulé sezony se chci vrátit do Francie,“ prohlašuje jasně Beauguel, který ve své první sezoně v Dukle nasázel osm gólů, ale v té současné je na suchu.

„Víme, že se mu stýská, na druhé straně jediná cesta, jak se vrátit domů, je tady hrát dobře,“ řekl pro deník Sport k Francouzovu trápení kouč Luboš Kozel.

„Odešel jsem z domova v šestnácti. Vždycky jsem se psychicky držel, ale teď musím domů. Cítím, že vedle fotbalu nemám žádný život. Klub je velmi dobrý, s trenérem, který mě chce posunout výš, ale mně se stýská. Musím vidět své přátele, rodinu. To není žádný rozmar,“ rozpovídal se Francouz, který bere na milost alespoň Prahu.

„Město je krásné, jedno z nejkrásnějších v Evropě. To je jeden z důvodů, proč jsem přišel. Je tu k vidění spousta památek a můžu se setkávat s lidmi z celého světa,“ pochvaluje si Beauguel. Ale třeba české jídlo mu k srdci také nepřirostlo. „Je to dost fádní. V restauraci vždycky dostanete obří porci, která se dá těžko sníst,“ vysvětluje, s čím má problém.

V české lize jsou podle něho obrovské rozdíly mezi horní a dolní částí tabulky. „Kromě týmů, které jsou v Evropě, všichni hrají hodně fyzicky. Kdybych to měl srovnat, tak velké týmy by mohly patřit do Ligue 1, a ty další do Ligue 2 nebo možná i do National,“ tvrdí Jean-David Beauguel. Jak dlouho v Česku ještě vydrží?

Vyjádření kouče Kozla a Dukly čtěte v pátečním Sportu!

Jihlava - Dukla: Šance Jeana-Davida Beauguela
Video se připravuje ...

Dukla - Ostrava: Tyč Jeana-Davida Beauguela
Video se připravuje ...

České Budějovice - Dukla: Šance Jeana-Davida Beauguela
Video se připravuje ...

Jean-David Beauguel
Jean-David Beauguel

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud