David Pávek
12. srpna 2017 • 10:00

Hušbauer řídil výhru, dostal lepší smlouvu. A díky Spartě, napsal Tvrdík

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství Slavie nad Jihlavou 2:0 v páteční předehrávce 3. kola Het ligy proměnil Josef Hušbauer ve svou show. Tvořivý středopolař měl na něm zásadní podíl - proměnil penaltu a ještě nápaditou přihrávkou rozjel akci před druhým gólem. Po zápase ho ocenil i slávistický boss Jaroslav Tvrdík, který bez dalších podrobností zároveň oznámil, že vršovický klub se svým špílmachrem prodloužil smlouvu, která původně platila do června 2019.



Otěží se Hušbauer ujal v Edenu už v 6. minutě zápasu, když proměnil penaltu, kterou sudí Martin Nenadál nařídil po faulu Lukáše Zoubeleho na Milana Škodu. Právě od slávistického kanonýra sedmadvacetiletý záložník převzal roli exekutora pokutového kopu - alespoň projednou. "Bral si balon, tak jsem se ho jen zeptal, jestli chce jít kopat, i když byl na něj faul. Říkal, že si to klidně můžu vzít. Příště to ale nechám už zase na Milanovi, pokud na něj nebude faul," usmíval se Hušbauer.

Slavia - Jihlava: Po Škodově souboji se Zoubelem kopal Hušbauer penaltu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Slávistický středopolař rozdával po celý zápas přesné pasy a dirigoval hru. Z té nejhezčí přihrávky z Hušbauerovy kopačky, kolmice na dobrých 40 metrů, mohl těžit Milan Škoda. Toho sice brankář Rakovan vychytal, dorážející Danny už ale neměl složitou práci a zvýšil na 2:0.

"Je to o náběhu. Když je dobrý náběh, je ideální to poslat mezi hráče. Pak už záleží na tom, jak se to vyřeší. Naštěstí z toho byl gól," komentoval svůj přesný pas 27letý hráč.

Slavia - Jihlava: Krásná akce! Škodovu střelu dorazil Danny a je to 2:0
Video se připravuje ...

Hušbauer mohl sám ještě vstřelit jednu branku, radost mu ale překazil pomezní sudí. Rozhodnutí to ale bylo poněkud zmatečné - gól by sice neměl být uznán kvůli ofsajdu Jana Bořila, Hušbauer si ale od rozhodčích vyslechl, že mimo hru byl postaven on sám.

Slavia - Jihlava: Gól Slavie neplatil správně. V ofsajdu byl už Bořil
Video se připravuje ...

Poklonu tvořivému záložníkovi vysekl i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík. "Naší "desítce" nestačilo ocenění "nejkreativnější hráč ligy" a jede dál. I proto nová a prodloužená smlouva. Gratulace Josefe," sdělil na twitterovém účtu, že Hušbauer dostal novou smlouvu. "A díky Spartě," dodal vzkaz na adresu odvěkého rivala, který před rokem a půl Hušbauera do Edenu pustil a ten v červenobílém dresu nastartoval svoji uvadající kariéru.

Výkon rozjetého záložníka musí slávisty těšit. Zbývá doufat, že podobnou chuť a přesnou mušku si zabalí s sebou i na Kypr, kde Slavii už v úterý čeká první zápas play off Ligy mistrů proti APOELu Nikósie.

Góly

Domácí: 6. Hušbauer, 18. Danny

Hosté:

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli (60. Souček), Sobol – Ngadeu – Van Buren (86. Švento), Hušbauer, Rotaň, Danny – Milan Škoda (C).

Hosté: Rakovan – Nový, Kryštůfek, J. Krejčí (C), Keresteš – Zoubele (80. Štěpánek), N. Daníček (46. Klíma) – Fulnek, Hronek, Popović (55. Dvořák) – D. Ikaunieks.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Frydrych, Zmrhal, Mešanović, Švento, Altintop, Souček

Hosté: Soukup, Rosa, Tlustý, Novotný, Štěpánek, Klíma, Dvořák

Karty

Domácí: Hušbauer

Hosté: Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový

Rozhodčí

Nenadál – Nádvorník, Pochylý

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

10 112 diváků

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jihlava 2:0. Za 20 minut rozhodnuto, góly dali Hušbauer a Danny
Video se připravuje ...

Hušbauer chválil Sobola a litoval neproměněných šancí. Gólů mohlo být víc, hlavně v první půli, tvrdil
Video se připravuje ...

Danny při děkovačce před fanoušky Slavie
Danny při děkovačce před fanoušky Slavie

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud