1. října 2017 • 09:36

Ben Chaim vynechal zápas Sparty. Měl volno kvůli víře, řekl kouč

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V převážně ateistickém Česku je to stále výjimka, když sportovec vynechá zápas z náboženských důvodů. Přesně to se stalo v případě Tala Ben Chaima, který nebyl k dispozici pro sobotní zápas Sparty na Dukle (0:0) kvůli nejvýznamnějšímu židovskému svátku Jom kipur.



Zatímco při vítězství nad Teplicemi minulý víkend chyběla nejdražší letní posila letenského týmu v základní sestavě kvůli slabší aktuální formě, tentokrát se izraelský reprezentant neojevil vůbec v nominaci z jiného důvodu. "Nechci, aby to vyznělo nepřesně, ale dnes měl volno s ohledem na víru, která mu nedovolila být na zápas připravený," vysvětlil trenér Sparty Andrea Stramaccioni.

Ben Chaim v tomhle není výjimkou. Už v pátek večer nejlepší izraelský tenista Dudi Sela nedohrál z náboženských důvodů čtvrtfinálové utkání na turnaji v čínském Šen-čenu s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem, za stavu 3:6, 6:4 a 0:1 zápas skrečoval. Nestihl by totiž začátek motliteb.

Od pátečního do sobotního večera se museli věřící postit a intenzivně modlit. V Izraeli se během Jom kipur prakticky zastaví život. Zavřené jsou všechny obchody a restaurace, mimo provoz je třeba i mezinárodní letiště v Tel Avivu.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 0:0. Letenští v lize nevyhráli venku počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Skvělý zákrok! Rada reflexivně vyrazil hlavičku Václava Kadlece
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud