22. října 2017 • 04:55

Kadlec střídal v slzách, Šural pálil. Proč nebyl v Jablonci Lafata?

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes vítězství 3:0 na hřišti Jablonce odjížděl sparťanský útočník Václav Kadlec zklamaný. Utkání sice opět začal v základní sestavě Pražanů, ale už po osmi minutách musel ze hřiště. Ne kvůli špatnému výkonu, ale kvůli zranění zadního stehenního svalu. Sparta tak může přijít o svou aktuální jedničku na hrotu útoku, kam by se mohl vrátit kanonýr David Lafata. Jenže zkušený útočník se tentokrát nevešel ani do zápasové nominace.



Hřiště v Jablonci opouštěl s hlavou dole a slzami v očích. Útočník Václav Kadlec si během úvodu zápasu natáhl zadní stehenní sval a musel přenechat místo Jonathanu Biabianymu. Na hrot se následně přesunul Josef Šural, který nakonec třemi góly zápas rozhodl.

„Václav střídal v slzách, protože měl v posledních zápasech dobrou formu. Tohle zranění už prodělal, proto byl tak frustrovaný,“ řekl ke Kadlecovu zranění trenér Andrea Stramaccioni.

Délku absence Václava Kadlece určí až vyšetření, ale případné dlouhodobější zranění by bylo tvrdou ránou do jeho psychiky. Zranění by ho totiž zastihlo poté, co si reprezentační útočník vybojoval další a šanci v pražském klubu. Pětadvacetiletý útočník byl po letní přípravě na Letné na odpis, ale popral se o místo, vrátil se do základní sestavy v derby na Slavii (0:2) a patřil k nejlepším sparťanům na hřišti.

Jablonec - Sparta: Václav Kadlec se zranil, střídal se slzami v očích
Video se připravuje ...

Dobrý výkon potvrdil i proti Teplicím, které sestřelil dvěma góly a v základní jedenáctce nechyběl ani při bezbrankové remíze na Dukle. Na hrot sparťanského útoku se postavil i po reprezentační přestávce proti Plzni, s níž byl opět jedním z nejlepších hráčů v rudém dresu.

„Není to pro nás dobré, že jsme o něj přišli zrovna teď, ale doufáme, že bude zpátky co nejrychleji,“ uvedl Stramaccioni.

Kadlecova absence by mohla vrátit do hry kanonýra Davida Lafatu. Přestože fanoušci Sparty v Jablonci vyvolávali jeho jméno, na hřišti i ve výpravě Sparty zkušený útočník chyběl. Důvodem však nebylo zranění, střelec Sparty se jen nevešel do nominace k zápasu a trenér Andrea Stramaccioni mu dal volno.

Jablonec - Sparta: Šural se prosadil hlavou a Sparta brzy vede 1:0
Video se připravuje ...

„Už před zápasem jsem Lafatovi řekl, že v Jablonci nastoupí v základu Šural. Navíc nás čekají tři zápasy v jednom týdnu, tak jsme ho nechali odpočinout,“ vysvětlil svůj krok italský kouč Letenských.

Tah se Šuralem na hrotu útoku mu vyšel parádně. Pokud by však Kadlec chyběl dlouhodobě, musel by se Andrea Stramaccioni spolehnout jen na Davida Lafatu. K dispozici sice má ještě Lukáše Juliše a Marka Janka, ale první jmenovaný hraje zápasy za juniorku a rakouský reprezentant je pro vedení Pražanů zatím velké zklamání a spekuluje se, že v zimě klub opustí.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Sparta 0:3. Výhru zařídil Šuralův hattrick
Video se připravuje ...

Jablonec - Sparta: Považanec daroval Šuralovi hattrick – Sparta vede 3:0
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty oslavují gól do sítě Jablonce
Fotbalisté Sparty oslavují gól do sítě Jablonce

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud