Jan Podroužek
9. prosince 2017 • 14:23

Trpišovský, Guľa... Šilhavý to má ve Slavii nahnuté, kdo ho může nahradit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se velká sláva, 125 let od založení Slavie, a na ni naváže částečně příjemná a částečně nepříjemná schůzka. Hned po nedělní trachtaci, tedy v pondělí, má zasednout představenstvo klubu a rozebírat podzimní výsledky. Na této schůzce dojde i na otázku dalšího působení trenéra Jaroslava Šilhavého, jehož pozice na zasedání bude velmi špatná. Pokud padne, nástupcem č. 1 prý má být liberecký Jindřich Trpišovský.



Telegraficky řečeno: Jaroslav Šilhavý zatím zůstává koučem Slavie. Na pátečním dopoledním setkání trenéra s novým sportovním ředitelem Janem Nezmarem na toto velmi přetřásané téma vůbec nedošlo.

Nezmar je v tuto chvíli mužem ve slávistickém vedení, který koriguje zvýšené emoce kolem kouče Šilhavého, a rozhodnutí o jeho dalším působení, které bude více či méně zásadně právě na Nezmarovi, si chce čtyřicetiletý funkcionář co nejlépe rozmyslet.

Už při předchozích zasedáních slávistického představenstva, na nichž byl přítomen ještě jako zaměstnanec Slovanu Liberec, se Šilhavého spíše zastával a odmítal řešit jeho odvolání okamžitě.

Jeho plánem bylo absolvovat s šestapadesátiletým trenérem schůzky nebo schůzku na fotbalové téma a na základě věcné debaty se rozhodnout. Bez emocí, s nadhledem.

Jeden zápas o mém konci ve Slavii nerozhodne, řekl trenér Šilhavý po vyřazení
Video se připravuje ...

Po konci ve skupině Evropské ligy, po čtvrteční domácí prohře s Astanou 0:1, se prý znovu mohli někteří členové vedení utvrdit ve svém postoji, že Šilhavý musí být vyhozen. Je velmi pravděpodobné, že k takovému kroku skutečně dojde, ale nejdříve na pondělním zasedání představenstva.

Na něm by měl kouč mistrovského celku předhodit šéfům svůj pohled a rozebrat příčiny velké ztráty v ligovém ročníku a nedotaženého postupu do jarní fáze Evropské ligy. Oponentuře a kritice ho nejspíš podrobí zejména generální ředitel Martin Krob, role Nezmara bude na schůzce dost možná asi vyváženější i vzhledem k nedlouhému působení v Edenu, oficiálně se totiž stal součástí vedení klubu teprve v úterý.

V případě Šilhavéjho konce směřují stopy tam, odkud přišel do Edenu Jan Nezmar. Mezi hlavní kandidáty patří Jindřich Trpišovský nejen kvůli ověřené spolupráci s Nezmarem, ale třeba i proto, že Trpišovského práci obdivuje šéf Slavie Jaroslav Tvrdík . Druhou variantou může být i Adrián Guľa, kouč Žiliny, s nímž Nezmar udržuje velmi přátelský a profesně bohatý vztah. Například mu do Žiliny prodával analytický systém, který se svými kolegy ve Slovanu vymyslel a vyrobil.

Pondělí bude pro kouče, který získal s mužstvem v minulé sezoně titul, uhrál v lize 36 zápasů bez porážky a postoupil s ním přes nepodařené play off Ligy mistrů do skupiny Evropské ligy, mimořádně těžké ustát.

A nejspíš to ani nepůjde.

Zklamaný útočník Tomáš Necid po zápase Slavie s Astanou
Zklamaný útočník Tomáš Necid po zápase Slavie s Astanou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud