19. ledna 2018 • 19:40

Valenta dvěma góly sestřelil Drážďany. Po dřině se už těší na balonek

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil se z hostování v kazašské Karagandě a nyní bojuje o místo v kádru Mladé Boleslavi. V Drážďanech získal záložník Jiří Valenta velmi cenné plusové body, dal dva góly a přispěl k výhře Středočechů nad Dynamem 4:1. „Góly mi samozřejmě psychicky pomůžou,“ usmíval se Valenta.



Pro domácí Dynamo Drážďany to byla generálka na start druhé německé bundesligy, Mladá Boleslav šla do utkání z náročné přípravné fáze, kdy se hlavně nabírala kondice. Ale výsledek? 4:1 pro Středočechy.

„Těžký zápas. Ve fázi, v jaké jsme, jsou těžké všechny,“ prohodil po utkání boleslavský záložník Jiří Valenta. „Máme v nohách spoustu naběhaných kilometrů, v zápasech nejsme úplně živoučtí. Na druhou stranu jsme je atakovali, chtěli jsme hrát. I když oni také šance měli, v součtu celého utkání jsme lepší byli,“ dodal.

Sám k výhře přispěl dvěma zásahy. „Góly mi samozřejmě psychicky pomůžou. Pro mě jenom dobře,“ pochvaloval si Valenta. Nejprve zakončoval hezkou akci, když mu nabíjel Nikolaj Komličenko, poté tečoval do brány centr z přímého volného kopu od Jiřího Kateřiňáka.

„Chtělo to jen trefit. Měl jsem to kopat, ale Katy říkal, že to chce kopat on. Tak jsem ho nechal a pak jsem dal gól. Když to bude takhle fungovat dál, tak ať to tak funguje,“ usmíval se Valenta.

Se svými spoluhráči má za sebou úmornou fázi, kdy se hodně běhá a dře. „Je to těžké, ale koušeme to. Nedá se nic dělat, naběhat se to musí. Teď už ale snad budeme mít i trochu balonku, takže už by to pro nás mohlo být příjemnější,“ doufal boleslavský záložník.

Valenta se v zimě vrátil do středočeského klubu z hostování v kazašské Karagandě. Teď bojuje o místo v Boleslavi, které se podzim nepovedl. „Trenér řekl, že všichni, co byli na hostování, šanci dostanou. Samozřejmě jsem to přijal, jsem hráč Boleslavi, jsem rád, že jsem tu mohl zůstat. Je jen na mně, jestli se prosadím. Uvidíme, jak to všechno dopadne,“ uvedl Valenta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud