Ondřej Škvor
Premium
6. února 2018 • 13:22

Peltův návrat! Zase shání peníze pro fotbal, hledá je u soukromých firem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to rok jeho pádu. Nejmocnější muž českého fotbalu Miroslav Pelta, v žebříčku deníku Sport šestkrát v řadě první, zažil vlivem dotační kauzy strmý pád (kompletní žebříček ZDE>>>). Profesní i osobní. Vyšetřování jeho případu pořád běží a ještě dlouho bude, třiapadesátiletý funkcionář však už znovu dělá to, co ho nejvíc baví – shání peníze pro fotbal.



Třetího května 2017 se mu otočil život. Z mocného hráče ve fotbale i v českém sportu vůbec se stal vazebně stíhaný muž, jenž se vzdal pozice předsedy fotbalové asociace. Padl skoro na dno.

„Snášel to těžce,“ přiznává Bronislav Šerák, Peltův advokát. „Z krize se začal dostávat až někdy v září,“ vypráví. To měl za sebou Pelta měsíční vazbu, kterou z větší části strávil v mírnější vězeňské nemocnici v Brně – do ní mu paradoxně pomohla jeho dlouhodobější nemoc, z níž se léčil už předtím a kterou pobyt v ruzyňské cele znásobil.

Tím spíš, že celý případ bral a bere úkorně. Jako nesmyslný, nepodložený a vyvolaný bojem velkých zvířat o patro výš. Jeho kauza totiž vypukla v době, kdy tehdejší předseda vlády Sobotka tlačil ministra financí Babiše k demisi a Peltovo specifické počínání ve vztahu k dotacím od sociálnědemokratického ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se mohlo hodit jako politická zbraň.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud