22. února 2018 • 13:24

Pilař jde z Plzně hostovat do Liberce. Chtěla ho půlka ligy, řekl agent

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden ze symbolů úspěšné éry Viktorie Plzeň mění působiště. Záložník Václav Pilař do Liberce, kde by měl hostovat ve zbytku sezony. Informace iSport.cz potvrdil západočeský klub.



O možném odchodu Václava Pilaře ze Štruncových sadů informoval deník Sport už v minulých dnech. Bývalý reprezentant, jehož kariéru brzdí opakující se zdravotní problémy. Během zimní přípravy v Plzni laboroval se svalovým zraněním. To ho nepustilo do úvodních soutěžních duelů ligového lídra proti Partizanu Bělehrad a v Olomouci. K dispozici by nebyl ani pro čtvrteční odvetu se srbským soupeřem.

„Momentálně Vašek pracuje na svém návratu po zranění kotníku. Věříme, že ve Slovanu v průběhu jarní části dostane dostatek příležitostí k získání potřebné herní praxe. Půlroční hostování je pro všechny strany ideálním řešením,“ prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

Také Pilař se do nového působiště těší. „Bude to pro mě něco nového. V mojí momentální situaci je pro mě Liberec nejlepší příležitostí k odehrání co největšího množství kvalitních zápasů. Těší mě, že budu hostovat v týmu, který bojuje o účast v evropských pohárech,“ řekl účastník EURO 2012.

Podle jeho agenta Pavla Zíky ze společnosti Global Sports byl o Pilaře zájem i v zahraničí. "Z Polska, Maďarska, ale jednoznačně jsme vybrali českou cestu. Chtěla ho polovina ligy, ale vybrali jsme Liberec jako ambiciózní klub s kvalitním trenérským vedením. Věřím, že Vašek v Liberci ukáže, že je rozdílovým hráčem," řekl Zíka.

Pilař v této sezoně odehrál za Viktorii pouze deset utkání, ve kterých vstřelil dvě branky.

Sparta - Plzeň: Pilařův návrat – na hřišti poprvé po téměř dvou letech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud