21. února 2018 • 18:08

Vrba má zpět Limberského. Hrajeme o všechno, říká před Partizanem

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už tu jednou bylo. V létě si Plzeň v kvalifikaci Ligy mistrů přivezla z Bukurešti slibnou remízu 2:2, ale doma ji v postup přes FCSB neproměnila. Teď jde Viktoria v Evropské lize do domácí odvety prvního kola play off s Partizanem Bělehrad v zádech s podobným výsledkem 1:1 – a věří, že si povede lépe. „Ponaučení to pro nás musí být. Doufám, že uhrajeme lepší výsledek než se Steauou,“ říká trenér posledního českého zástupce na mezinárodní scéně Pavel Vrba.



Očekáváte od svého týmu zlepšenou hru směrem dopředu vzhledem k tomu, že v Bělehradě jste si toho až na závěr zápasu příliš nevytvořili?
„Je otázka, co od prvního zápasu v Bělehradě očekáváte. Vy možná očekáváte, že to bude nahoru dolů, ale my jsme prostě potřebovali uhrát takový výsledek, abychom mohli doma hrát o postup. Z tohoto pohledu si myslím, že jsme odehráli první utkání velice dobře a samozřejmě víme, jaký výsledek potřebujeme uhrát v odvetě.“

Liší se nějak herní projev Partizanu doma a venku?
„V domácích zápasech jsou určitě aktivnější, minimálně ve skupině Evropské ligy tomu tak bylo. Ale tohle není skupina, čeká nás zápas o postup, takže jejich projev bude jinačí. Je rozdíl, když hrajete šest zápasů ve skupině a můžete v některém někoho šetřit a spoléhat na to, že máte ještě pět utkání. Tentokrát to tak není, hrajeme zápas o všechno.“

Plzeň nechce proti Partizanu zopakovat letní selhání se Steauou
Video se připravuje ...

V Bělehradě vám dělali velké problémy útočníci Partizanu Leandra Tawamba a Seydouba Soumah. Upravíte nějak způsob jejich bránění?
„Každý z nich je jiný. Hrotový útočník Tawamba je důrazný, pro ně je to asi klíčový hráč, protože střílí většinu jejich gólů. Soumah je naopak mrštný, rychlý, měl po průniku jednu šanci, takže na to hráči samozřejmě upozorňováni jsou. Tak jako ve všech klubech. Teď je otázka, jak se prosadí v samotném utkání, ale víme, co nás čeká.“

V Olomouci nenastoupil kvůli lehké viróze David Limberský. Můžete s ním proti Partizanu počítat?
„David je připravený k zápasu. Kromě Vency Pilaře, který je zraněný, což je možná pro některé z vás novinka, i když je zraněný už delší dobu, jsou zbývající hráči k dispozici.“

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:0. Zmařené šance na obou stranách
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 67. Krmenčík, 90+4. Čermák

Hosté:

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář (86. Čermák), Zeman (71. Petržela) – Krmenčík (84. Chorý).

Hosté: Stojković – Vulićević, Miletić, Ostojić, Urošević – Jevtović (66. Ožegović), Zdjelar – M. Janković (78. Soumah), Pantić, Z. Tošić – Tawamba.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Hájek, Petržela, Čermák, Kovařík, Bakoš, Chorý

Hosté: Jovičić, Ivanović, Soumah, Ilić, Miletić, Ožegović

Karty

Hosté: Pantić, Z. Tošić

Rozhodčí

Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (DEN)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 185 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud