4. června 2018 • 04:57

ANKETA redaktorů Sportu: derby = hit sezony. Kde bodoval Baroš a Danny?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Michal Sáček ze Sparty a Tomáš Souček ze Slavie v souboji o míčMichal Sáček ze Sparty a Tomáš Souček ze Slavie v souboji o míčFOTO: ČTK

    VELKÁ ANKETA SPORTU | Liga je dohraná, je čas bilancovat. Podle dotazníku pro jedenáct fotbalových expertů deníku Sport byl nejlepším hráčem sezony plzeňský kanonýr Michael Krmenčík, jemuž k vítězství stačily čtyři hlasy. Kategorii trenérů ovládl olomoucký Václav Jílek a mizerný rok Sparty se odrazil hned ve dvou kategoriích: největší zklamání a událost sezony. Zápasem zápasů bylo památné jarní derby.

  • ŠTĚPÁN FILÍPEK

    Plzeňský Jan Kopic v souboji s Jakubem Podaným z DuklyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nejlepší hráč:  Jan KOPIC (záložník Plzně)

    Zvažoval jsem i Josefa Hušbauera či Michaela Krmenčíka, ale celkový efekt, statistiky (6 gólů, 11 asistencí, nejvíc ze všech), dlouhodobá výkonnost, počet odehraných zápasů a titul rozhodly pro plzeňský motor.

    Nejlepší trenér:  Václav JÍLEK (Olomouc) 

    „Mladý chlapec z Olomouce“ dotáhl nováčka za neslavné ekonomické situace a s hordou odchovanců na 4. místo, a byť se tým nevyhnul výkyvům, měl jasně čitelný herní projev. Strůjce úspěchu osobnostně vyrostl.

    Nejlepší zápas:  Sparta – Slavia 3:3 (21. kolo)

    Tenhle zápas měl úplně všechno: vyhrocenost derby s příznačnou a po sněhové nadílce až přízračnou atmosférou, neuvěřitelný průběh, šťavnaté osobní příběhy i ve velkém zapojení videorozhodčího.

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:3. Dramatické derby, hosté srovnali z 0:3
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Mezinárodní projekt Sparta

    Budu se opakovat, ale nezvládnutý „projekt Stramaccioni“, kdy správnou myšlenku otevření se světu pohřbil způsob realizace. Jen to posílilo tuzemské stereotypy spjaté s „českou mentalitou“.

    Událost sezony: Videorozhodčí v akci

    Jistě rekordní plzeňský podzim, ale nakonec dám přednost zavádění videorozhodčího, to je historická událost jiného rázu. Škoda negativních reakcí a lapsus 29. kolem, jsem pro i v rámci omezených možností.

    Jedenáctka roku: Buchta (Olomouc) - Řezník (Plzeň), Jugas (Slavia), Jemelka (Olomouc) - Trávník (Jablonec), Hušbauer (Slavia), Hašek (Bohemians), Kopic (Plzeň) - Krmenčík (Plzeň), Baroš (Ostrava), Ikaunieks (Jihlava).

  • ONDŘEJ ŠKVOR

    Výjimeční hráči z olomouckého ročníku 1993: zleva David Houska, Lukáš Kalvach, Šimon Falta, Jakub Plšek, Tomáš Zahradníček, Jiří TexlFoto Barbora Reichová / Sport

    Nejlepší hráč:  Jakub PLŠEK (záložník Olomouce)

    Olomouc funguje jako tým, ale mladý záložník lehce vyčníval. Jedenáct gólů a pět asistencí v mužstvu nováčka, to se počítá. 

    Nejlepší trenér: Pavel VRBA (Plzeň)

    Jo, asi je módní vybrat ty mladší a progresivní. Ale já radši fakta, a ta říkají: Pavel Vrba pobil s významně menším rozpočtem Slavii a Spartu. Jaro nic moc, spíš nic, ale ten podzim! 

    Nejlepší zápas:  Bohemians – Plzeň 5:2 (23. kolo)

    Zarytí vyznavači propracované defenzivy asi úpěli, zvlášť kvůli průchozí Plzni. Ale jinak? Povedená šou, o kterou by mělo jít na prvním místě. Otevřená partie, sedm gólů a zápletka pro ligu.

    CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 5:2. Debakl lídra ligy, za domácí řádil Mašek
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Experiment Sparta

    Neúspěšný trenér Stramaccioni. Nákup drahých, leč špatných posil. Mizerný herní projev. Zbytečné stížnosti na sudí. A z toho všeho logicky plynoucí páté místo. Bude líp? Nějak si nemyslím.

    Událost sezony: Klacek a tanky

    Neboli Plzeň versus „S“ a k tomu všechno, co s tím souvisí. Plzeňský nebeský podzim a utrápené jaro. Mizerná Sparta. Tápající Slavia. Vyhození trenéři „S“. Potíže CEFC. A nakonec ten skorotank v Plzni se Šádkem na pancíři…

    Jedenáctka roku: Kolář (Slavia) - Řezník (Plzeň), Jemelka (Olomouc), Coufal (Liberec) - Trávník (Jablonec), Stanciu (Sparta), Plšek (Olomouc), Kopic (Plzeň) - Tecl (Slavia), Krmenčík (Plzeň), Ikaunieks (Jihlava).

  • PAVEL JANEGA

    Nejlepší kouč sezony Václav Jílek s přítelkyní AnnouFoto Jaroslav Legner / Sport

    Nejlepší hráč:  Jakub PLŠEK (záložník Olomouce) 

    Má rezervy, na kterých musí zapracovat. Ale tahle sezona mu sedla. Jedenácti góly, pěti asistencemi a vydařenými výkony pomohl Sigmě, nováčkovi ligy, do evropských pohárů. Klobouk dolů. 

    Nejlepší trenér: Václav JÍLEK (Olomouc)

    Kdekdo před sezonou předvídal Olomouci boj o záchranu, jenže Václav Jílek svou koncepční prací a detailně zvládnutou taktikou připravil svůj mančaft po všech stránkách. Pro mě byl nejlepší.

    Nejlepší zápas: Sparta – Slavia 3:3 (21. kolo)

    Tohle derby mělo všechno. Nečekaný nástup Sparty. Zmrtvýchvstání Slavie, která dohnala poločasové manko 0:3. I obrovské emoce díky videorozhodčímu, jenž napravoval verdikty sudích.

    ZLATÁ PÍŠŤALKA: Královcovi se derby nepovedlo, na video spoléhal až příliš
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Sparta

    Měla útočit na titul, ale nakonec se krčí na pátém místě i za Jabloncem a Olomoucí. Letenským nevyšel experiment s Andreou Stramaccionim a výrazně se nezvedla ani po nástupu Pavla Hapala.

    Událost sezony: Příchod top hvězd

    Danny, Ben Chaim, Altintop, Janko, Mavuba a další – českou ligu přišly oživit světové hvězdy. Velká očekávání ale rychle vystřídalo vystřízlivění a oprávněná kritika. Příště jinak, a líp.

    Jedenáctka roku: Buchta (Olomouc) - Coufal (Liberec), Řezník (Plzeň), Jemelka (Olomouc), Zelený (Jablonec) - Plšek (Olomouc), Hašek (Bohemians), Hrošovský (Plzeň) - Tecl (Slavia), Krmenčík (Plzeň), Kopic (Plzeň).

  • JAKUB KONEČNÝ

    Kouč mistrů ligy Pavel Vrba si užívá triumf na plzeňském náměstíFoto Barbora Reichová / Sport

    Nejlepší hráč: Michael KRMENČÍK (útočník Plzně)

    V úvahu přicházely i opory Slavie, Jablonce či Olomouce, ale nejlepší střelec soutěže je jasná volba. Šestnáct gólů je vynikající vizitka, která dělá z Michaela Krmenčíka nejdražšího hráče HET ligy.

    Nejlepší trenér: Pavel VRBA (Plzeň)

    Že plzeňský klacek stačil na červenobílý a rudý tank, je především jeho zásluha. Loni v létě nad retrostylem Plzně mnozí ohrnovali nos, ale Pavel Vrba dobře věděl, co dělá. Trenér mistrů i mistr trenérů.

    Nejlepší zápas: Sparta – Slavia 3:3 (21. kolo)

    Strhl mě divoký zápas Bohemians – Plzeň (5:2), grády měla i klasika Baník–Sparta (3:2). Ale derby, v němž Slavia suše stáhla třígólový náskok Sparty, řadím nejvýš. Na to se bude vzpomínat i po letech.

    Královec o derby: Popírám, že bych se schovával za video. Štetina je frajer
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Chování k fanouškům

    Vyjet na venkovní zápas svého týmu je v řadě případů stále za trest. Za všechny excesy zmíním nesmyslnou šikanu slávistických fanoušků v Brně a v Teplicích. Tam osmileté dítě nepustili na hlavní tribunu.

    Událost sezony: Výbuch Sparty

    Projekt internacionalizace Sparty, zosobněný italským trenérem Andreou Stramaccionim, kterého měl posléze korigovat sportovní ředitel Zdeněk Ščasný, skončil nejhorším umístěním klubu v české lize. Víc slov netřeba.

    Jedenáctka roku: Fryšták (Bohemians) - Řezník (Plzeň), Ngadeu (Slavia), Břečka (Slovácko), Zelený (Jablonec) - Kopic (Plzeň), Hrošovský (Plzeň), Hušbauer (Slavia), Plavšič (Sparta) - Krmenčík (Plzeň), Baroš (Ostrava).

  • MICHAL KOŠTUŘÍK

    Gólová radost útočníka Slavie Stanislava Tecla v utkání se Zbrojovkou BrnoFoto Michal Beránek / Sport

    Nejlepší hráč: Stanislav TECL (útočník Slavie)

    Cože, náhradník ze Slavie? No a? V Jablonci byl na podzim výtečný, jeho góly daly klubu naději na grandiózní jarní jízdu. Už bez něj. Tecl pro změnu pomohl vybojovat „sešívaným“ druhé místo. 

    Nejlepší trenér: Petr RADA (Jablonec)

    Možná jste ho po minulé sezoně posílali do důchodu. Brzy, pánové a dámy. To spíš vyhoří nějaký třicátník než „plukovník“. To, co předvedl s Jabloncem, se dlouho nikomu nepovede.

    Nejlepší zápas: Sparta – Slavia 3:3 (21. kolo)

    Nejprestižnější zápas, největší drama, nejšílenější zvrat ve skóre. Derby pražských „S“ pobavilo a nadchlo. Pro nestranného fanouška velkolepá podívaná. Jinak to bylo o infarkt.

    Unikátní VIDEO ze zasněženého derby Sparta - Slavia: podívejte se na záběry přímo od hřiště
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Adolf Šádek

    Po doklopýtání se k titulu bych čekal od vedení mistrovského klubu nadhled a doušku pokory. Jenže plzeňský boss se při oslavách choval jako buran. Teď bude reprezentovat v Lize mistrů. Hm…

    Událost sezony: Petrželův comeback

    Ve Zlíně dali v dobré víře novou šanci Vlastimilu Petrželovi. Chtěli mu pomoct, vrátit mu fotbal, který miluje. Z jeho úst létaly perly, lid se náramně bavil. Ale tři měsíce stačily.

    Jedenáctka roku: Hrubý (Jablonec) - Řezník (Plzeň), Jemelka (Olomouc), Jugas (Slavia) - Stanciu (Sparta), Daníček (Slovácko) - Masopust (Jablonec), Plšek (Olomouc), Kopic (Plzeň) - Tecl (Slavia), Krmenčík (Plzeň).

  • MICHAL KVASNICA

    David Lafata předal ocenění pro nejlepšího střelce plzeňskému Michaelu KrmenčíkoviFoto Jaroslav Legner / Sport

    Nejlepší hráč: Michael KRMENČÍK (útočník Plzně)

    Když byl zdravý, nikdo ho nezastavil. Obrovský progres demonstroval nejen chladnokrevným zakončením, ale především smyslem pro kombinaci. Důkazem je i šest krásných asistencí. 

    Nejlepší trenér: Václav JÍLEK (Olomouc)

    Talentované odchovance, kteří dlouho jen přešlapovali na místě, posunul do reprezentace (a možná lepších klubů). Za odměnu si teď bude moct 42letý trenér udělat jméno i v Evropské lize.

    Nejlepší zápas: Baník – Sparta 3:2 (26. kolo)

    Baník musel, Sparta rovněž, bod by byl pro oba celky málo. Proto se ve fantastické atmosféře jelo celých 90 minut na krev. Příběh utkání napsal ostravský kapitán Milan Baroš, který duel rozhodl.

    CELÝ SESTŘIH: Baník - Sparta 3:2. Domácí oživili naději na záchranu
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Nevýrazný Danny

    Ze všech letních posil budil zřejmě největší pozornost právě portugalský záložník. Přes pokročilý věk na něj šly slušné reference, které však nepotvrdil. Jediný gól a dvě asistence? Sakra málo…

    Událost sezony: Konec TR10

    V létě dřel, aby se vrátil na hřiště, což se povedlo. Na podzim patřil Tomáš Rosický mezi nejlepší sparťany, o to překvapivější byl jeho konec. Paradoxně mu nevystavilo stopku zdraví, ale hlava.

    Jedenáctka roku: Heča (Slovácko) - Řezník (Plzeň), Jugas (Slavia), Jemelka (Olomouc), Zelený (Jablonec) - Stoch (Slavia), Plšek (Olomouc), Kalvach (Olomouc), Kopic (Plzeň) - Krmenčík (Plzeň), Baroš (Ostrava).

  • JAN MALÝ

    Milan Baroš právě rozhodl o vítězství nad Spartou. A pořádně si to užil.Foto Michal Beránek (Sport)

    Nejlepší hráč: Michael KRMENČÍK (útočník Plzně)

    Měl famózní podzim, nakonec se stal nejlepším střelcem. Nejenže střílel góly, byl u něj vidět i herní progres. Zaslouží si šanci v zahraničí. 

    Nejlepší trenér: Pavel VRBA (Plzeň)

    Plzeň měla být až tím třetím vzadu, nakonec o titulu rozhodla prakticky už během podzimu. Pavel Vrba byl klíčovým prvkem v mistrovské jízdě. Velké uznání si zaslouží i Václav Jílek a Petr Rada.

    Nejlepší zápas: Bohemians – Plzeň 5:2 (23. kolo)

    Utkání, které se změnilo ve velikou show domácích „klokanů“. Bavit se museli všichni kromě trenéra Pavla Vrby, jeho svěřenců a jejich fanoušků. 

    RENTGEN: Martin Hašek rozebírá, jak jeho Bohemians rozdrtili Plzeň
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Sparta

    Mohutné investice, velkolepé plány a nakonec až páté místo. Ostuda. Tah s italským koučem Andreou Stramaccionim se nepovedl vůbec, pod Pavlem Hapalem to o moc lepší nebylo.

    Událost sezony: Zachránce Baroš

    Mám rád hráče, jako je Milan Baroš. Nechá na hřišti úplně všechno, strhne ostatní, je to srdcař, jeho spojení s Baníkem je veliké. Navíc dával góly. Záchrana bez něj by byla pro Ostravu mnohem těžší.

    Jedenáctka roku: Buchta (Olomouc) - Řezník (Plzeň), Jugas (Slavia), Pernica (Jablonec), Bořil (Slavia) - Hrošovský (Plzeň) - Stoch (Slavia), Plšek (Olomouc), Trávník (Jablonec), Kopic (Plzeň) - Krmenčík (Plzeň).

  • MARTIN MLS

    Rozhodčí Pavel Královec kontroluje při derby Sparta - Slavia jednu ze sporných situací u videaFoto Michal Beránek (Sport)

    Nejlepší hráč: Jan KOPIC (záložník Plzně)

    Má za sebou nejlepší sezonu v životě, držel si obdivuhodně stabilní výkonnost a rozdal nejvíc gólových nahrávek v lize. A hlavně: během šedivého plzeňského jara jako jeden z mála nezklamal.

    Nejlepší trenér: Václav JÍLEK (Olomouc)

    Před rokem se Sigmou prošel z druhé ligy do první a teď vyhlíží pohárovou Evropu. Už tohle jako obhajoba stačí. Patří mu poklona za to, že s mladou partou vykouzlil největší překvapení sezony.

    Nejlepší zápas: Bohemians – Plzeň 5:2 (23. kolo)

    Ještě teď mě mrzí, že jsem druhou dubnovou neděli v Ďolíčku chyběl. Bláznivá partie definitivně potvrdila vzkříšení Bohemians i jarní bídu Plzně, jež už v první půli od „klokanů“ dostala čtyři góly.

    UNIKÁTNÍ 360° VIDEO: Podívejte se do šatny Bohemians před a po výhře nad Plzní
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Případ video

    Chápu, že každá revoluce bolí. Že videorozhodčí kvůli omezeným technickým možnostem zatím nemůže být na každém zápase. Ale jeho absence na klíčovém utkání Plzeň vs. Teplice byla ostuda.

    Událost sezony: Plzeňský podzim

    16 zápasů, 46 bodů. Na plzeňskou podzimní jízdu dějiny nezapomenou. Po obřích letních nákupech Sparty a Slavie měla být Viktoria až třetí do počtu, místo toho ve velkém stylu vyrazila za titulem.

    Jedenáctka roku: Fryšták (Bohemians) - Řezník (Plzeň), Pernica (Jablonec), Jugas (Slavia) - Stoch (Slavia), Hušbauer (Slavia), Hašek (Bohemians), Kopic (Plzeň) - Tecl (Slavia), Krmenčík (Plzeň), Baroš (Ostrava).

  • JAN PODROUŽEK

    Zklamaní fotbalisté Sparty odcházejí z hřiště po remíze v TeplicíchFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Nejlepší hráč:  Michael KRMENČÍK (útočník Plzně)

    Nejlepší střelec, k tomu šest asistencí, tahoun nového mistra ligy. Jasná záležitost. 

    Nejlepší trenér: Václav JÍLEK (Olomouc)

    Těžká volba. Pavel Vrba je mistr, Petr Rada udělal na jaře s Jabloncem zázrak, ale vítězí poměr cena/výkon. V tom vládli Martin Hašek s Bohemkou a především Václav Jílek se Sigmou.

    Nejlepší zápas: Bohemians – Plzeň 5:2 (23. kolo)

    Nejlepší podívaná je vždycky ta, kdy se útočí na jedné i na druhé straně, a to se v Ďolíčku stalo. Viktoria sice propadla v obraně, ale zápas měl boží spád.

    To nejlepší od Tetteha: gejzír proti Plzni, sólo na Spartě a super patička
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Sezona Sparty

    Pátá už Sparta jednou byla, ovšem tentokrát se jí to stalo i přes obří letní a zimní nákupy. Z pohledu cena/výkon byla možná nejhorším týmem ligy.

    Největší událost: Převrat v Karviné

    Ne zcela standardním řešením před posledním kolem si Karviná zachovala prvoligový život. Odvolání trenéra Josefa Muchy vypadalo všelijak, nicméně účel splnilo do puntíku.

    Jedenáctka roku: Buchta (Olomouc) - Holeš (Jablonec), Radakovič (Olomouc), Kerbr (Liberec) - Plšek (Olomouc), Hrošovský (Plzeň) - Reiter (Bohemians), Kalvach (Olomouc), Kopic (Plzeň) - Krmenčík (Plzeň), Tecl (Slavia).

  • RADEK ŠPRYŇAR

    Radim Řezník se raduje s Danielem Kolářem ze snížení v zápase proti SpartěFoto Michal Beránek / Sport

    Nejlepší hráč: Radim ŘEZNÍK (obránce Plzně)

    Kopic? Nebo Řezník? Volím toho méně viditelného. Uklidit vzadu a v mžiku vyrazit rejdit dopředu. Takový je jeho moderní přístup k práci. V době personální krize bravurně zvládl i záskok na stoperu.

    Nejlepší trenér: Pavel VRBA (Plzeň)

    Kdyby Plzeň nastoupila v růžových dresech, dle stylu hry bezpečně poznáte, že je to ona. To je čistě zásluha Pavla Vrby. A pak tu je titul a zdemolování rekordních statistik během podzimní jízdy.

    Nejlepší zápas: Baník – Sparta 3:2 (26. kolo)

    Jestliže mírně upozadím kvalitu, tak tohle byl spektákl, u kterého jsem se nejvíce bavil. Mohl za to především nespoutaný výkon Milana Baroše. Čert z Ostravy proti Spartě vykopal základy záchrany.

    Baník - Sparta: Naštvaní hostující fanoušci naházeli sedačky na atletickou dráhu
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Manažeři z Prahy

    V ruce měli budget, s kterým drtivá většina ligy hospodaří celou pětiletku. Výsledek drahých nákupů a milionových kontraktů? Slavia sotva druhá, Sparta pátá… Takhle se fotbal nedělá, pánové!

    Událost sezony: Konec legend

    V prosinci dal kariéře sbohem Tomáš Rosický, o půl roku později zabalil svršky v kabině i David Lafata. Sparta, i celý český fotbal, přišla o hráče, co dávali lidem radost. Budou mi moc chybět.

    Jedenáctka roku: Heča (Slovácko) - Řezník (Plzeň), Pernica (Jablonec), Jemelka (Olomouc), Zelený (Jablonec) - Kopic (Plzeň), Hořava (Plzeň), Souček (Slavia), Mašek (Bohemians) - Krmenčík (Plzeň), Baroš (Ostrava).

  • JAN VACEK

    Útočník Marc Janko zatím o svých střeleckých schopnostech nepřesvědčilFoto Dominik Bakeš / Sport

    Nejlepší hráč: Patrik HROŠOVSKÝ (záložník Plzně)

    Krmenčík střílel góly, Kopic sbíral body. Troufám si ale říct, že bez Hrošovského by Viktoria titul neurvala. Slovenský reprezentant byl vůdčí osobností, držel si konstantní formu. Ligu už přerostl.

    Nejlepší trenér: Václav JÍLEK (Olomouc)

    Pracuje ve skromných podmínkách, dokázal z nich ale vytřískat naprosté maximum. Sigma pod jeho velením měla od prvního kola tvář. A do konce ligy ji neztratila. Jílek ukázal, že i málo může být hodně.

    Nejlepší zápas: Sparta – Slavia 3:3 (21. kolo)

    Podívaná roku. Frenetická atmosféra, totální fotbal z obou stran. Dohromady šest gólů. Stínem na úžasném představení byl jen katastrofální výkon sudího Královce. Z průšvihu ho vytáhlo video.

    Derby pohledem čísel: Slavia víc držela míč, Sparta přesněji střílela
    Video se připravuje ...

    Největší zklamání: Marc Janko

    Přicházel s gloriolou elitního střelce. Čekalo se, že si zdejší ligové obránce povodí jako slepé koně. Nestalo se. Janko totálně vyhořel, jeho představení na trávníku představovalo spíš cirkusové panoptikum.

    Událost sezony: Bludná Itálie

    Bylo to velké zemětřesení, ke kterému se v létě odhodlala Sparta. Sázka na italského trenéra Andreu Stramaccioniho ovšem nevyšla, distingovaný kouč nepřivykl české lize a víc mluvil, než konal.

    Jedenáctka roku: Kolář (Slavia) - Coufal (Liberec), Řezník (Plzeň), Lischka (Jablonec), Bořil (Slavia) - Hrošovský (Plzeň), Kanga (Sparta) - Stoch (Slavia), Stanciu (Sparta), Plavšič (Sparta) - Krmenčík (Plzeň).

  • SUMÁŘ HLASOVÁNÍ

    Klíčový moment ze závěru derby. Útočník Slavie Stanislav Tecl padá, sudí se zpožděním s pomocí videa nařídil penaltu.Foto Michal Beránek (Sport)

    Nejlepší hráč:  Michael Krmenčík (Plzeň) 4 hlasy. Další pořadí: Kopic (Plzeň) 2, Plšek (Olomouc) 2, Hrošovský (Plzeň) 1, Řezník (Plzeň) 1, Tecl (Slavia) 1.

    Nejlepší trenér: Václav Jílek (Olomouc) 6. Další pořadí: Vrba (Plzeň) 4, Rada (Jablonec) 1.

    Nejlepší zápas: Sparta – Slavia 5 hlasů. Další pořadí: Bohemians – Plzeň 4, Baník – Sparta 2.

    Největší zklamání: Sparta 5 hlasů. Další pořadí: Nevýrazný Danny 1, Případ video 1, Manažeři z Prahy 1, Marc Janko 1, Chování k fanouškům 1, Adolf Šádek 1.

    Událost sezony: Výbuch Sparty + Stramaccioni 2 hlasy, Konec legend 2 hlasy. Další pořadí: Videorozhodčí v akci 1, Klacek a tanky 1, Příchod top hvězd 1, Plzeňský podzim 1, Převrat v Karviné 1, Petrželův comeback 1, Zachránce Baroš 1.

    Jedenáctka roku: Buchta (Olomouc, 4) - Řezník (Plzeň, 10), Jemelka (Olomouc, 6), Jugas (Slavia, 5) - Stoch (Slavia, 4), Plšek (Olomouc, 6), Hrošovský (Plzeň, 5), Kopic (Plzeň, 10) - Tecl (Slavia, 5), Krmenčík (Plzeň, 10), Baroš (Ostrava, 5).

  • JAK TO BYLO PO PODZIMU?

    Plzeňský Daniel Kolář se zaskočeně drží za hlavu po druhém gólu SpartyFoto Barbora Reichová / Sport

    Nejlepší hráč: Michael Krmenčík (Plzeň)

    Nejlepší trenér: Václav Jílek (Olomouc)

    Nejlepší posila: Daniel Kolář (Plzeň)

    Největší zklamání: zahraniční posily

    Jedenáctka podzimu: O. Kolář (Liberec) - Coufal (Liberec), Jemelka (Olomouc), Deli (Slavia), Kerbr (Liberec) - Kopic (Plzeň), Souček (Slavia), D. Kolář, Hrošovský (oba Plzeň), Falta (Olomouc) - Krmenčík (Plzeň).

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud