Jan Malý
Premium
19. července 2018 • 12:50

Vylepšená Slavia: bezpečnější i aktivnější. Kdo se vejde do sestavy?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtějí titul a být ještě lepší než na jaře. Fotbalisté Slavie přes léto zapracovali na zlepšení své hry na křídlech, zaměřili se na rozehrávku i práci pod míčem. Trenér Jindřich Trpišovský věří, že jím vedený celek je dál, než byl v uplynulém půlroce. Zároveň si dobře uvědomuje, jaké riziko pro něj znamená rotace hráčů v nabitém podzimním programu. Jakým systémem chce se Slavií hrát a kdo mu zapadá do základní sestavy? Sestav si vlastním tým z hráčů fotbalové ligy a hraj o 200 tisíc >>



V zimě si slávistický trenér Jindřich Trpišovský trochu naběhl výroky o totálním fotbale. Červenobílí s nimi pak byli neustále konfrontováni, ale jejich jarní zápasy často připomínaly i kvůli častým absencím spíš boj a sázku na jednoduchost. Progresivní kouč měl letní přípravu na to, aby do týmu své představy dál naléval. „Jsme dál, než jsme byli na jaře, ale určitě je ještě hodně na čem pracovat,“ poznamenal Trpišovský před startem sezony.

Co celek z Edenu v pauze nejvíc piloval? „Určitě jsme chtěli vylepšit hru v křídelních prostorech, kdy jsme se na jaře celkově málo tlačili do situací jeden na jednoho. Také jsme se zaměřili na zkvalitnění základní rozehrávky, abychom neztráceli tolik míčů a nepouštěli soupeře do tolika brejkových situací. Kromě vysunuté hry a presinku jsme hodně cvičili i pasáže, kdy jsme byli pod míčem. Abychom střídali rytmus a nebyla to jen taková zběsilost, která na jaře někdy byla,“ pojmenoval dvaačtyřicetiletý kouč.

Právě křídelní pozice by Slavia ještě ráda posílila. Určitě však nepřijde Egypťan Trézéguet z Kasimpasy. „Bohužel to padlo. S hráčem jsme se potkali, měl zájem sem jít, ale nedopadlo to. Měli jsme ho hodně prověřeného, možná nejvíc z hráčů, o kterých se bavíme,“ prohodil Trpišovský. Příchod někoho jiného je ve hře, ale ne v nejbližších dnech.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud