Jan Malý
2. září 2019 • 22:10

Komličenko nakonec zůstává! Proč jednání s CSKA Moskva nedopadlo?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh, který rezonoval celé přestupové období, má svůj konec. A ne takový, jaký se čekal. Ruský útočník Nikolaj Komličenko, jenž v minulé sezoně uhranul rekordními devětadvaceti ligovými brankami, zůstává v Mladé Boleslavi. V posledních dnech se intenzivně řešil přestup čtyřiadvacetiletého střelce do CSKA Moskva, jenže vše nakonec padlo.



K poslednímu ligovému utkání na Slovácku útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko neodjel. Zdálo se, že tahle absence signalizuje jeho odchod pryč. Jenže ruský fantom bude nakonec dál střílet góly za ambiciózní klub z města škodovek. Co se stalo?

Nejvážnějším zájemcem o kometu uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY byl v závěru transferového okna ruský kolos CSKA Moskva. Jednání se různě vyvíjela a překlápěla. Boleslav by zřejmě i přistoupila na částku 2,65 milionu eur (68 milionů korun), která z rokování mezi oběma kluby vypadla, problém v domluvě mezi moskevským gigantem a Komličenkem také nebyl.

Ale přišel jiný zásadní zádrhel. CSKA ve finální fázi podle informací z Ruska i deníku Sport preferoval hostování. To bylo pro Středočechy neakceptovatelné. Ať už z důvodu rizika zranění, či výrazně nižší částky (za hostování by byla zhruba čtvrtinová). Proto Komličenko zůstává v Boleslavi a bude se snažit udržet svou mimořádnou produktivitu z minulé sezony, v níž nastřílel v české lize rekordních devětadvacet gólů.

Tím na sebe sice logicky přilákal velkou pozornost, ale vytoužený posun do lepšího klubu v kvalitnější soutěži mu ani tento počin nezajistil. Boleslav měla od začátku jasnou představu o ceně, ta se původně pohybovala okolo sta milionů korun, což bylo pro řadu zájemců moc.

„Měli jsme s Mladou Boleslaví jasnou dohodu, za jakých podmínek by Komličenka uvolnila. Během přestupního období jsme řešili nabídky z více evropských klubů, ale žádná z těchto nabídek ve finální fázi nesplňovala kritéria, která jsme si předem určili jak s Mladou Boleslaví, tak s hráčem. Boleslav dobře odstartovala v české lize, klub má vysoké sportovní ambice a není nucen prodávat svého elitního kanonýra za každou cenu,“ konstatoval Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest.

Nikolaj Komličenko nasázel Dynamu čtyři góly
Nikolaj Komličenko nasázel Dynamu čtyři góly

Před CSKA Moskva kolem Komličenka vážně našlapoval Lokomotiv Moskva, v ruských médiích se už v jednu chvíli dokonce psalo, že transfer je domluven, ale tak žhavé to nebylo a zájem Lokomotivu pak vyšuměl.

„Kolja“ tak bude pokračovat v Boleslavi. Momentálně je na svém druhém srazu v ruské reprezentaci, s níž se připravuje na zápasy evropské kvalifikace ve Skotsku a s Kazachstánem. Po nich se připojí zpět k družině trenéra Jozefa Webera. V probíhající sezoně vstřelil Komličenko v lize ve čtyřech zápasech, v nichž nastoupil, pět branek, z toho čtyři proti Českým Budějovicím. V předkolech Evropské ligy naskočil třikrát a dvakrát se trefil. 

Zdálo se, že v Boleslavi jsou s jeho odchodem už smíření. „Nebyl připravený psychicky ani fyzicky,“ vysvětlil Weber jeho víkendovou absenci na Slovácku. Teď s ním dál může počítat, bude s ním ale muset pracovat i psychologicky. Do ofenzivy má boleslavský kouč široký výběr čtyř útočníků, kromě Komličenka má k dispozici ještě Murise Mešanoviče, Tomáše Wágnera a Jiřího Klímu.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud