Radek Špryňar
Premium
3. prosince 2019 • 17:40

ANALÝZA: Vrba sbírá v Plzni výhry, ale v přestavbě těžce selhává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sto padesát ligových vítězství je pořádná láce. Matematicky pět sezon napěchované samými výhrami. Pavel Vrba k jubileu došel po triumfu 1:0 nad Bohemians. Ano, je na místě zatleskat. Ano, je na místě s úctou pokývat hlavou a zcela pregnantně říct, že kouč, jenž 148 výher naskládal na hromadu v Plzni, je opravdu kabrňák. A to i ve chvíli, kdy je jeho konec ve Viktorii na spadnutí a může nastat už před Vánocemi. A jestliže k rozchodu půl roku před vypršením smlouvy opravdu dojde, oběma stranám se z mnoha důvodů šíleně uleví.



Co ale v nedělním studeném odpoledni zaujalo ještě víc? Ne, nebyla to (bohužel) již tradiční Vrbova prchlivost směrem k novinářům na pozápasové tiskové konferenci, ale věta, kterou dusné setkání s médii zakončil.

„Taky bych si představoval, kdybychom měli v nejlepší formě Daridu, Horvátha a Hrošovského. My je bohužel nemáme. Nemám tolik možností jako v minulosti, kdy tito hráči byli v podpoře ofenzivy výraznější, než ti současní, kteří tady působí půl roku nebo rok.“

Proč zaujalo? Protože na konci července mluvil úplně jinak. Tehdy v tiskovém středisku Olympiakosu Pireus před odvetou třetího předkola Ligy mistrů volil úplně opačná slova: tak silný a vyrovnaný kádr jsem v Plzni ještě neměl.

Jak si vysvětlit absolutní rozpor ve Vrbových výpovědích, navíc vyslovené v krátkém časovém rozpětí? Buď se velmi vážně sekl v úsudku, nebo neumí se současnou partou adekvátně pracovat a hráče, především ty později narozené, zlepšovat. A to způsobem, aby byli využitelní minimálně v průběhu utkání. Což je samo sebou špatná zpráva především pro klub, pro jeho výhled do budoucnosti.

Jestliže s určitými výhradami přistoupíme na tezi, že Vrba má ohledně kvality kádru pravdu, pak v tom případě jeho práce vyznívá rozporuplně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud