31. ledna 2020 • 17:55

Sparta ve Španělsku podruhé prohrála, Plzeň porazila CSKA Sofia

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty neuspěli ani ve druhém přípravném zápase na soustředění ve Španělsku. Po čtvrteční nečekané porážce 1:2 od domácího třetiligovému týmu nepotvrdili Pražané roli favorita ani proti norskému vicemistrovi Bodö Glimt a překvapivě prohráli stejným poměrem. To Plzeň si počínala lépe, CSKA Sofia porazila 3:0. Dva góly dal Jan Kovařík.



Sparťanští trenéři postavili zcela odlišnou jedenáctku než proti Marbelle. Na rozdíl od čtvrtečního zápasu nasadili prakticky nejsilnější sestavu i s uzdraveným kapitánem Dočkalem, který si po zimním návratu na trávníky po vleklém zranění achillovky připsal druhý start.

Norský vicemistr se ve čtvrté minutě dostal z penalty do vedení, ale hned za čtyři minuty po Dočkalově centru srovnal rybičkou Krejčí. Sparťané měli herně výrazně navrch, ale v koncovce si počínali ledabyle.

Ještě před přestávkou Kanga neproměnil penaltu a Tetteh selhal v úniku. Stejný hráč po změně stran při dalším brejku trefil jen tyč a brankovou konstrukci napálil i Krejčí. Letenští za zahozené šance pykali v 80. minutě, kdy Konradsen poslal míč zblízka nechytatelnou ranou pod břevno.

V zimní přípravě už sparťané odehrají pouze generálku ve čtvrtek proti švédskému Malmö.

Za Plzeň pálil Kovařík

Plzeň porazila CSKA Sofia hladce 3:0 a na soustředění ve Španělsku vyhrála i druhý zápas. Druhý tým české ligy navázal na čtvrteční vítězství 1:0 nad japonským Šonanem Bellmare a v dosavadních pěti zápasech zimní přípravy inkasoval jediný gól. Dvakrát se dnes prosadil Jan Kovařík.

Plzeň měla utkání proti čtvrtému týmu bulharské ligy pevně pod kontrolou a k první střele pustila soupeře až v 86. minutě. Svou převahu Západočeši korunovali vedoucím gólem šest minut před přestávkou, kdy Kovařík usměrnil do sítě Hlouškovu střelu.

Stejný hráč po chybě soupeřovy obrany tři minuty po změně stran zvýšil a skóre v 70. minutě uzavřel po presinku a gólmanově zaváhání střídající Alvir.

Nový plzeňský trenér Adrián Guľa nasadil až na hrotového útočníka Beauguela jinou sestavu než ve čtvrtek. Stejně jako v předchozím průběhu přípravy hrála Viktoria v ofenzivním rozestavení 4-3-3. V předposledním utkání na soustředění nastoupí Západočeši v pondělí proti švédskému Örebru.

Po Součkovi míří do zahraničí i Krmenčík. Prosadí se v Bruggách?
Video se připravuje ...

Liga přichází o další hvězdu. Podívejte se na TOP 5 gólů Michaela Krmenčíka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud