2. dubna 2020 • 12:00

Sparťané půjdou s platem dolů až o 30 procent. Mzdy snížili i v Dynamu

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V době koronavirové pandemie se opatření nařízená státem nevyhnula ani pražské Spartě. Letenští trénují individuálně a nyní i u nich došlo k snížení mezd. S vedením se, jak stojí na klubovém webu, hráči dohodli, že budou pobírat o 20, respektive 30 procent méně, než za běžného provozu. Na krizovou situaci reagoval podobně i nováček nejvyšší fotbalové soutěže z Českých Budějovic.



Vedení fotbalové Sparty reprezentované generálním manažerem Františkem Čuprem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým učinilo v době pandemie COVID-19 dohodu s hráči A-týmu týkající se snížení platů s platností od 1. dubna 2020.

„Hráči přistoupili na snížení základní složky mzdy o dvacet, respektive třicet procent a to v závislosti na výši fixní části měsíční výplaty. Tato opatření mohl klub realizovat jen díky pozitivnímu přístupu hráčů,“ stojí v prohlášení Sparty na klubovém webu.

Letenští k opatřením přistoupili kvůli tomu, že je z důvodu vládních nařízení, týkajících se pandemie nového typu koronaviru, omezena sportovní činnosti. „Snížení bude v platnosti do doby, než bude obnoven standardní tréninkový režim,“ ozřejmil klub.

Sparťané se nadále budou připravovat v domácích podmínkách, kde jsou na dálku pod drobnohledem realizačního, chcete-li kondičního týmu, který nejen že hráčům dodává tréninkový plán, ale zároveň vyhodnocuje veškeré výstupy z něj pomocí reportů.

K snížení platů sáhli i v Českých Budějovicích. „Situace, která okolo onemocnění koronavirem nastala, samozřejmě velkou měrou zasáhla i náš klub. Stejně jako ostatní kluby v České republice i po celé Evropy jsme okamžitě pocítili ekonomické dopady vzniklé krize. Po rozhodnutí akcionářů a dohodě s hráči a zaměstnanci jsme se rozhodli všem v klubu snížit mzdy za měsíc březen. Celou situaci samozřejmě i v dalších dnech a týdnech budeme řešit. Uvidíme, jaké budou v dalším období dopady na sport," uvedl pro klubový web generální manažer Dynama Martin Vozábal.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud