23. června 2020 • 16:31

Trpišovský před Plzní: Máme mečbol při podání a nechceme na nic čekat

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jindřich Trpišovský je rád, že si fotbalisté Slavie mohou zajistit obhajobu ligového titulu zrovna v přímém souboji s druhou Plzní. Podle čtyřiačtyřicetiletého kouče je důležité, aby Pražané ve středu mečbol při vlastním podání proměnili a vyhráli. Očekává totiž, že západočeský soupeř ve zbytku nadstavby nebude ztrácet body.



Slávisté vedou tabulku před Plzní o šest bodů a v případě vítězství s předstihem získají jistotu titulu. „Jsme rádi, že se to takhle všechno vyvrbilo, že jsme teď v tom domácím zápase dostali takovouhle šanci. Máme mečbol při podání a je na nás, jestli ho proměníme. Nechceme na nic čekat, protože víme, že pak Plzeň určitě bude svoje zápasy zvládat,“ řekl Trpišovský v nahrávce pro média.

Slávistický kouč si uvědomuje, že poslední krok bývá nejtěžší. „Víme, že jsme blízko, na druhou stranu máme před sebou velkou překážku a výborného soupeře s výbornou formou. Na jaře má skvělou bilanci, kromě našeho zápasu v lize všechny týmy porazil. Takže to bereme jako obrovskou příležitost, ale zase vnímáme, jaký soupeř proti nám stojí,“ uvedl Trpišovský.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský chce brát titul po zápase s Plzní
Trenér Slavie Jindřich Trpišovský chce brát titul po zápase s Plzní

Před 16 dny v závěru základní části Slavia doma s Plzní remizovala bez branek. „Myslím, že ty týmy se hodně znají, i ti hráči, protože se potkávají v reprezentaci, vidí se každý týden v televizi. Hráči jako takoví se na hřišti nemají úplně čím překvapit. Ale můžou tam být nějaké nuance. Myslím, že Plzeň nastoupí v trošku jiné sestavě než v prvním zápase, bude tam trochu jiná typologie hráčů,“ podotkl Trpišovský.

„Bude rozhodovat momentální rozpoložení, jak se v současném náročném programu oba týmy dokážou nachystat na zápas. Může to rozhodnout momentální pohoda nějakého klíčového hráče z obou týmů. To, jak zahrají tahouni těch týmů, hodně napoví o výsledku,“ přemítal Trpišovský.

Mistrovské počty

Při rovnosti bodů po nadstavbové části platí, že výš bude tým s lepším postavením po části základní. To byla Slavia. Proto…

…když Slavia s Plzní vyhraje, je mistrem. Hotovo.

…když Slavia s Plzní remizuje, stačí jí k jistotě tři body ze zbývajících tří zápasů.

…když Slavia s Plzní prohraje, potřebuje k jistotě ještě šest bodů ze zbývajících tří zápasů.

Nečeká opatrnou hru. „Myslím, že bude záležet na prvních 15 až 20 minutách, gól na jedné nebo druhé straně by utkání hodně otevřel. Myslím, že to bude ofenzivní zápas, protože Plzeň ví, že tu musí a potřebuje vyhrát. My máme naturel takový, že taky potřebujeme hrát nahoru. Nejsme tým, který by něco bránil, betonoval a soustředil se na obranu. Myslím, že to bude hodně otevřený zápas,“ řekl kouč.

„My jsme v tom minulém vzájemném zápase do toho dobře vstoupili, jen v prvních 15 minutách jsme nedali tři velké šance. Bude to stoprocentně o efektivitě, rychlý gól by tomu zápasu pomohl,“ doplnil Trpišovský.

Je rád, že v hledišti už budou někteří fanoušci. Po dalším uvolnění vládních opatření proti novému typu koronaviru už může být na stadionu pět tisíc osob včetně všech aktérů utkání a příznivci dostali k dispozici asi čtyři tisíce míst.

„Určitě je to obrovská změna. Když to vezmu za nás, my jsme dlouhodobě zvyklí hrát tady doma před kulisou, strašně nám to pomáhalo. Poslední zápas před diváky tu byl někdy na začátku března při derby, to je strašná doba. Myslím, že díky těm divákům bude zápas o to lepší než ten před 14 dny. Škoda, že se takový zápas nehraje před plným stadionem, ale zaplaťpánbůh aspoň za tenhle počet,“ řekl Trpišovský.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 0:0. Šlágr bez gólů, Hruška chytil velké šance
Video se připravuje ...
SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia získá titul, protáhne Sparta vítěznou sérii?
Video se připravuje ...

Dnešní vydání deníku Sport kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud