Jan Podroužek
12. května 2021 • 10:30

Plzeň jedná o třech příchodech. Ke dvěma mladým Jovovič?

Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér, turbulentní doba. Michal Bílek už se ujal Viktorie Plzeň, zrovna ve chvíli, kdy má klub rozjednané minimálně tři příchody, žádnému by ale 56letý kouč neměl stát zásadně v cestě. Stále pokračují jednání ohledně záložníků Tomáše Ostráka a Jana Vodháněla, další stopy vedou k jabloneckému Vladimiru Jovovičovi.



Ještě než generální manažer Viktorie Adolf Šádek vyhodil Adriana Guľu a jmenoval jeho nástupce Michala Bílka, začal se snahou vylepšit tým na příští sezonu. Především v záloze, přitom jdou zprávy, že hlavní místo, kde Bílek vidí nedostatky, je obrana.

Teď se ovšem řeší zejména příchod Jana Vodháněla, kterému v Bohemians končí smlouva. Zelená fajfka už se pomalu rýsuje. Další možná přibude i u Tomáše Ostráka, hráče bundesligového Kölnu, o němž Sport před pár dny taky informoval. Háčky u mladého záložníka, který tuto sezonu tráví na hostování v Karviné, jsou veskrze dva.

První, za Ostráka je třeba Kölnu zaplatit. Ostrákovi končí smlouva v německém klubu až příští léto, i tady se ale měly obě strany pohnout. Smluvená suma by se mohla pohybovat zhruba kolem 500 tisíc eur, tedy asi třináct milionů korun.

Druhý, Köln zrovna včera oficiálně jmenoval nového trenéra, a ať už „kozlové“ zůstanou v první lize, nebo spadnou, existuje možnost, že by kouč Steffen Baumgart mohl vyjádřit zájem ponechat si Ostráka v mužstvu. Ale malá, navíc rychlá a konkrétní snaha Viktorie může celou věc zjednodušit.

Vladimir Jovovič z Jablonce nechybí v nominaci Černé Hory
Vladimir Jovovič z Jablonce nechybí v nominaci Černé Hory

Plzeň už ale měla projevit zájem o dalšího záložníka – o jabloneckého Vladimira Jovoviče. Toho mimochodem iniciativně a zcela bez ostychu nabízel hráčův manažer Igor Gluščevič i na Spartu, zatímco v těchto dnech dobíhala na Letné kauza kolem končícího působení jeho jiného klienta – Srdjana Plavšiče.

Místo Jovoviče by chtěl šéf Jablonce Miroslav Pelta získat náhradu v podobně Michala Hlavatého, 22letého technického vykuka, jenž z Plzně hostuje v Pardubicích. Ovšem Východočeši plánují, že se alespoň pokusí Hlavatého v kádru udržet i pro příští sezonu.

„Zatím nevíme, zda dostane šanci v Plzni, nebo bude mít jiné nabídky, záležet bude samozřejmě i na něm,“ uvedl před časem v rozhovoru pro Sport pardubický sportovní ředitel Vít Zavřel.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud