Jakub Konečný
4. června 2021 • 16:55

Plzeň ulovila Mosqueru! Polepší si a vytlačí Ba Louu, Liberec nic nevěděl

Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Účastník Konferenční ligy hlásí první letní posilu. Dvouletou smlouvu v Plzni podepsal Jhon Mosquera, který přichází coby volný hráč z Liberce. Jedenatřicetiletý levák bude historicky prvním Kolumbijcem na soupisce Viktorie. „Vážím si této možnosti,“ prohlásil autor třinácti gólů v české lize.



Před rokem podepsal bez vědomí Bohemians smlouvu v Liberci – a bylo z toho hodně zlé krve. Teď Jhon Mosquera udělal to samé, ani v Liberci o jeho kontraktu s Plzní nevěděli.

„Ale jako zradu to neberu,“ ubezpečuje kouč Slovanu Pavel Hoftych. „Jhon od nás nabídku nové smlouvy měl, rozhodl se jinak, má na to právo,“ dodává věcně.

V Liberci patřil Mosquera se základní mzdou 150 tisíc korun měsíčně mezi nejlépe placené hráče v týmu, v Plzni si určitě znatelně polepší. Na gáži, podpisovém bonusu i prémiích za získané body. Peníze nicméně podle Hoftycha nejsou Kolumbijcovým hlavním hnacím motorem.

„Víc Jhona zajímá úspěch. Kdybychom se dostali do Evropy, asi by u nás zůstal,“ říká na adresu hráče, který žije se svou českou manželkou v Praze. Paní vede v metropoli úspěšnou fyzioterapeutickou praxi, i proto se Mosquera za každou cenu necpal někam do zahraničí.

Mosquera dodá výšku i sílu

Plzeň je pro něj v tuto chvíli ideální štace, protože trenér Michal Bílek si nepadl do oka s Adrielem Ba Louou a stopnul i jednání s Vladimirem Jovovičem (Jablonec), Janem Vodhánělem (Bohemians) a Tomášem Ostrákem (Karviná) s tím, že subtilních hráčů malého vzrůstu už má k dispozici dost. Mosquera měří 186 centimetrů, takže týmu dodá výšku i sílu, pro důrazný zákrok navíc nejde na hřišti daleko.

MOMENTY 15. kola: Trpišovský dohnal Cipra, Mosquera dráždil Klokany, Matějovského comeback
Video se připravuje ...

„Po debatě sportovního vedení společně s trenéry jsme se rozhodli, že je kádr potřeba určitým způsobem oživit. Přesně to očekáváme od Jhona Mosquery, který je rychlostním typem hráče a svoji kvalitu prokázal třeba i v této ligové sezoně,“ řekl k tomu generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Rodák z Cali má na kontě čtyři sezony v nejvyšší české soutěži s bilancí 94 startů, 13 gólů a 12 asistencí. K jeho silným stránkám patří přímočarost, tvrdá střela i dobrá útočná hlava, naopak zlepšit by potřeboval především bránění, někdy se zapomene. Za jeho příchodem stojí Petr Bartoníček, který do Plzně přivedl už coby volného hráče i Jeana-Davida Beauguela. A to byl náramně povedený transfer.

„Bylo vždy mým snem hrát ve velkém klubu a tím Viktorka bezesporu je. Tento krok je pro mě velmi důležitý a vážím si této možnosti,“ pravil po podpisu dvouletého kontraktu Mosquera. „Těším se na každý zápas tady a mohu slíbit, že vždy budu chtít odevzdat absolutní maximum,“ dodal hráč, jenž se bude hlásit trenérovi Bílkovi za dva týdny na startu letní přípravy.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud