7. července 2021 • 21:16

Matějovský v lize i po čtyřicítce! V Boleslavi prodloužil o rok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladoboleslavský fotbalista Marek Matějovský ani v 39 letech nekončí s kariérou. Bývalý český reprezentant se středočeským klubem prodloužil smlouvu o další rok do 30. června 2022. Mladoboleslavští o tom informovali v tiskové zprávě. Vzhledem k prosincovým narozeninám by tak měl zkušený špílmachr pokračovat ve FORTUNA:LIZE i po čtyřicítce.



Matějovský, který v 343 ligových zápasech zaznamenal 15 branek a 52 asistencí, je po Josefu Jindřiškovi z Bohemians 1905 a Tomáši Hübschmanovi z Jablonce třetím nejstarším hráčem v nejvyšší soutěži. V lednu se vrátil na trávníky po téměř roční pauze zaviněné dvěma operacemi achilovky.

„Všichni v klubu jsme rádi, že se Marek Matějovský dal zdravotně dohromady, což potvrdil i svým nesporným podílem na boleslavské záchraně v první lize v letošní jarní sezoně, a bude nejméně následující rok pokračovat v aktivní kariéře. Věřím, že i fanoušci mladoboleslavského fotbalu jsou spokojení s Matějovského rolí v současném mužstvu,“ řekl prezident klubu Josef Dufek.

Právě s ním a trenérem Karlem Jarolímem Matějovský po skončení uplynulé sezony konzultoval pokračování hráčské kariéry. „Jejich zájem mě potěšil a bylo na mně, zda budu pokračovat, pokud to zdraví umožní. Mám za sebou nejdelší prodlevu kariéry kvůli zranění a návrat na hřiště mě stál spoustu úsilí, a když budu upřímný, tak přiznávám, že jsem nečekal, že návrat dopadne tak zdařile, jak to dopadl,“ uvedl kapitán týmu.

Mladá Boleslav - Sparta: Matějovský skvěle našel Zmrhala, který otočil na 3:2!
Video se připravuje ...

Do nového ročníku si dává jasný cíl. „Nerad bych nadcházející sezonu, která může být mou poslední, opakoval tu minulou charakterizovanou úporným bojem o záchranu v první lize. Proto jednoznačně vítám změny v kádru, mám z nich dobrý pocit a věřím, že budeme lepší než minulý ročník. Do toho nejbližšího vstupuji s optimismem,“ konstatoval bývalý záložník Jablonce, pražské Sparty a anglického Readingu.

V tomto týdnu Mladá Boleslav angažovala další bývalé reprezentanty stopera Marka Suchého a člena Klubu ligových kanonýrů Milana Škodu.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud