Michal Kvasnica
14. června 2022 • 11:40

Impuls pro „fresh“ Vrbu v Baníku. Vyměnil opotřebované asistenty

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník po měsíci od příchodu Pavla Vrby oznámil kompletní složení trenérského týmu. Jak už deník Sport v minulých týdnech avizoval, úplně novou tváří v klubu je David Oulehla. Teprve osmatřicetiletému kouči dobíhá smlouva na Žižkově, odkud byl loni v říjnu odvolán. Nyní bude asistentem v Ostravě. Platí to i pro Jana Baránka mladšího a jeho strýce Víta, jenž vede gólmany. Oba zůstávají. Po letech Vrba nebude kooperovat se Zdeňkem Bečkou a Martinem Ticháčkem.



Sparta, Ludogorec, Plzeň. Poslední tři štace absolvoval s Pavlem Vrbou coby asistent Zdeněk Bečka. Platí i pro trenéra brankářů Martina Ticháčka, ten s Vrbou působil i v ruské Machačkale. Dohromady tedy nepřetržitě šest let, na lavičce spolu sledovali a vedli kolem 230 soutěžních zápasů. Nicméně další nepřidají.

Ani Bečka, ani Ticháček nebudou mít v životopise štaci v Baníku, kam se přerovský rodák po osmnácti letech vrátil.

Cesty se rozdělily. Ticháček zůstal na Letné i v novém realizačním týmu dánského kouče Briana Priskeho a Bečka sice v minulém týdnu udělal modelovou jednotku divizním Rokycanům, ale jinak je bez angažmá. Je pravděpodobné, že půjde do třetiligových Domažlic, každopádně s Vrbou na Bazaly se ani jeden nepřesunul.

ANKETA: Vrba měl nejvíc bodů za poslední roky, konec ve Spartě byl přesto nevyhnutelný
Video se připravuje ...

Překvapení? Na jednu stranu vzhledem k dlouhodobé kooperaci ano, na druhou stranu ne. Není tajemstvím, že po tolika rocích logicky došlo k vzájemné opotřebovanosti. Změna by měla být pozitivním impulsem pro všechny včetně Vrby, jenž v závěru jara ve Spartě nevypadal „fresh“.

Prázdné místo ve štábu po asistentu Tomáši Hejduškovi, jenž úspěšně působil u ostravského béčka a po sestupu nedávno převzal druholigovou Karvinou, vyplnil David Oulehla. V kontaktu se Slezany byl mladý trenér už od zimy, kdy dostal nabídku přejít k tamní mládeži. Nakonec ale – i kvůli tomu, že měl stále platný kontrakt s Viktorií Žižkov, od jehož áčka byl loni v říjnu odvolán – přichází až nyní.

Pro Oulehlu bude FCB premiérovým prvoligovým angažmá. Dřív sice pracoval v Jablonci, ale na severu Čech šéfoval akademii. Tehdy do klubu Miroslava Pelty přivedl například stopera Davida Lischku. Ze současného kádru Baníku má osobní zkušenost ještě s útočníkem Jiřím Klímou, se kterým se potkal v dorostu Jihlavy.

Na pozici druhého asistenta zůstává Jan Baránek mladší, jehož Vrba zažil ve Viktorii pár měsíců před vynuceným koncem kariéry jako hráče. Někdejší výborný obránce spolupracoval s Lubošem Kozlem, Ondřejem Smetanou i Tomášem Galáskem.

To platí i pro jeho strýce Víta, jenž se nadále bude věnovat gólmanům. Kondici bude mít opět na starost dvojice Dominik Špavelko, Aleš Buzek. Zbytek realizáku je stejný jako na jaře.

Vrbovy realizační týmy

Baník
Asistenti: David Oulehla, Jan Baránek
Brankáři: Vít Baránek

Sparta
Asistenti: Zdeněk Bečka, Luboš Loučka
Brankáři: Martin Ticháček, Michal Špit

Ludogorec Razgrad
Asistent: Zdeněk Bečka
Brankáři: Martin Ticháček

Plzeň – druhá éra
Asistenti: Zdeněk Bečka, Dušan Fitzel, později Marek Bakoš
Brankáři: Martin Ticháček

Anži Machačkala
Asistenti: Dušan Fitzel, Alexandr Bokij
Brankáři: Martin Ticháček

Česká reprezentace
Asistenti: Karel Krejčí, Zdeněk Svoboda
Brankáři: Jan Stejskal

Plzeň – první éra
Asistenti: Karel Krejčí, Jiří Skála
Brankáři: Pavel Průša

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud