20. března 2010 • 05:00

Petr Čech mizí z reklamy...Proč?

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář fotbalové Chelsea a české reprezentace Petr Čech (27) na nás dřív koukal z billboardů a doporučoval, kde se dá moderně obléci. V televizi radil, jak si na hypotéku pořídit nový domov. I když reklama je výborný kšeft a on z ní údajně dokáže ročně vytěžit kolem sta milionů korun, nyní vymizel. Proč?



Blesk.cz

Petr ČechFoto Barbora Reichová SPORT
Největší kšefty v rámci republiky dělal gólman pro Českou spořitelnu. Spolupráce začala v roce 2005 a v redukované podobě pokračuje dodnes. Výnos pro Čecha postupně rostl. V letech 2007 až 2009 dělal podle kuloárních informací 6 až 8 milionů korun ročně. Za celou dobu spolupráce tedy vydělal na tomto projektu jistě přes 20 milionů korun!

Čech byl reklamní ikonou, z domácích sportovců mu mohl dříve konkurovat leda desetibojař Roman Šebrle a lyžařka Kateřina Neumannová (v době aktivní kariéry, kdy byla ještě pro lidi kladnou hrdinkou). Jediný Čech je stále na vrcholu kariéry, přesto z reklamy mizí.

„Smlouva s Českou spořitelnou ještě běží. Nyní se řeší další spolupráce,“ řekl David Trávníček z agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje. Spořitelna má však jasno o tom, že brankáře nadále využívat nebude.

Petr Čech z Chelsea v deštivém zápase Ligy mistrů proti PortuFoto ČTK/AP
„Spolupráci s Petrem Čechem neprodlužujeme. Jeho rodina ho potřebuje víc než Česká spořitelna. Natáčení spotů bylo časově náročné,“ řekl Kristýna Havligerové z tiskového centra ČS. Čech tak přijde o 8 milionů ročně.

„Soustředíme se na zahraniční trh, důkazem je dlouhodobý kontrakt s Adidasem. Ale i na české půdě se rýsuje nový silný partner,“ řekl k tomu Trávníček. Že by i na fotbalovou hvězdu dolehla ekonomická krize? „Ne. Jen jsme na konci etapy, kdy byl Petr hodně vidět v českých médiích,“

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud